Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Nyolcan aggódnak most a jogsijukért Győrben és Sopronban - alkoholt ittak, lebuktak

Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik.
Közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak a járőrök Győrben, ennek alkalmával a József Attila úton 2018. október 26-án 19 óra 45 perckor és 19 óra 55 perckor 2 sofőrt, míg a Nádor aluljárónál október 27-én hajnalban szintén 2 gépjárművezetőt igazoltattak. Az ellenőrzéskor a vezetőkkel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami mind a négy sofőr esetében pozitív értéket mutatott, ezért őket elfogták és a rendőrkapitányságra további mintavételre előállították.

Ugyanezen a napon Sopronban is ellenőrzést tartottak a rendőrök. Ennek során 13 óra 6 perckor a Teleki Pál utcában, 14 óra 10 perckor a Somfalvi úton, majd 20 óra 8 perckor a Híd utcában igazoltattak három sofőrt. Velük szemben is alkoholtesztert alkalmaztak, ami mindhárom gépjárművezetőnél pozitív értéket mutatott, ezért őket elfogták és a Soproni Rendőrkapitányságra további mintavételre előállították.
 
Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A rendőrök Sopronban egy közlekedési balesetnél intézkedtek 2018. október 27-én 1 óra 45 perckor. Egy 26 éves sofőr Sopronban a Lackner Kristóf utcáról balra kanyarodása közben először egy másik – az úttesten szabálytalanul várakozó – tehergépkocsinak, majd a menetiránya szerinti bal oldalon egy fatörzsnek ütközött. A gépjárművezetővel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök a férfit elfogták és a rendőrkapitányságra további mintavételre előállították.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezető figyelmét, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

- Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.

- A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.

- Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelem! Egész hétvégén nagy munkálatokra kell számítani az M1-esen

Figyelem! Egész hétvégén nagy munkálatokra kell számítani az M1-esen
Két szakaszon is torlódások lesznek a Győr-Hegyeshalom felé vezető oldalán. Tovább olvasom