Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Nyolc év börtön a dombóvári postarablónak

Nyolc év börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen szerdán a Tolna Megyei Bíróság azt a férfit, aki 2009. novemberben egy gázpisztollyal 22 millió forintot rabolt el a dombóvári postáról.

A 36 éves dombóvári férfit a bíróság fegyveresen elkövetett rablás és személyi szabadság megsértése miatt marasztalta el, emellett hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

K. Tamás 2009. november 17-én hajnalban rabolta ki a kisváros postáját; egy gázpisztollyal kényszerítette a postahivatal férfi dolgozóját, hogy két munkatársnőjét, a főpénztárost és egy takarítót ragasztószalaggal megkötözze, majd maga kötözte meg a férfit.

A rabló 22 millió 674 ezer forintot vett magához, de a rendőrök perceken belül elfogták. Egyikük három célzott lövést adott le rá, a férfi a kezén és a lábán sérült meg.

Az ügyészség pénteken ismertetett vádindítványa már nem tartalmazta a hivatalos személy elleni erőszakot, amellyel korábban azért vádolták meg K. Tamást, mert a rendőrök vallomása szerint kétszer is rájuk szegezte a gázpisztolyt. A vádlott ezt tagadta, elmondása szerint már megadta magát, amikor rálőttek, és a lövések hátulról érték.

Az ügyész a perbeszédben kitért arra, hogy az orvosszakértői jelentés ez utóbbit támasztotta alá, valamint arra, hogy a rendőrök ellentmondóan nyilatkoztak a körülményekről, és az ellentmondásokat a bíróság előtt sem oldották fel.

A Dombóváron ismert vállalkozó korábbi vallomásában azt mondta, hogy azért követte el a rablást, mert csavargyártással foglalkozó vállalkozása, illetve szerencsejáték-szenvedélye miatt jelentősen eladósodott. Az ügyész perbeszédében azt emelte ki, hogy elsősorban a cége számára felvett magánhitelek voltak döntők az eladósodásában.

A vád képviselője enyhítő körülményként kérte figyelembe venni többek között azt, hogy a vádlott a lövések következtében maradandó sérülést szenvedett. A tanácsvezető bíró leszögezte: a rendőri eljárás szakszerűségének megítélése meghaladja az eljárás kereteit.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a védő részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbezett, a per a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vörösiszappal elöntött földeken a talaj szennyezettsége alacsonyabb a vártnál

A vörösiszappal elöntött, mintegy ezer hektár termőföld szennyezettsége kisebb a vártnál. Tovább olvasom