Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Nyár végére elkészülhet a 74-es nagykanizsai elkerülője

Várhatóan július végén megtörténik a 74-es főút Nagykanizsát elkerülő szakaszának műszaki átadása, és a tervek szerint a nyár végétől az autósok is birtokba vehetik az új utat - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A 74-es főút Vasvár és Zalaegerszeg kapcsolatát biztosítja Nagykanizsával. A város Palin településrészén átvezető útszakasz az utóbbi években nagyon erős forgalmat vezetett le, balesetveszélyessé vált, ezért épült meg a kétszer egy sávos, 4,5 kilométeres elkerülő szakasz - ismertette Fazakas Orsolya, a NIF kommunikációs vezetője.

Az új út az M7-es autópálya nagykanizsai északi csomópontjától indul és a Principális-csatorna hídjánál csatlakozik a 74-es főúthoz. Közvetlenül a Nagykanizsa–Zalaegerszeg vasútvonal mellett halad észak–déli irányban, a palini városrészt nyugatról megkerülve.

A kivitelező Terrag-Asdag Kft.-nek a megfelelő alapozás elkészítéséhez speciális technológiát kellett alkalmaznia, a kijelölt nyomvonal altalaja ugyanis süppedékes, tőzegből és lápból áll.

A munkagépek felvonulása előtt 60 ezer köbméter kavicsot terítettek le és tömörítettek az ingoványos altalajon, de ez a munka már csak néhány kisebb szakaszon tart. A töltésépítési munkák már befejeződtek, hamarosan elkészül a zsigárdmajori bekötőút csatlakozó része, és végéhez közeledik a gyalogos vasúti átjáró kialakítása is - közölte a kommunikációs vezető.

A nagykanizsai elkerülő út az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Építése közel 2 milliárd forintba kerül, ennek 85 százalékát az EU finanszírozza.
Fazakas Orsolya hozzátette: a 74-es elkerülő út mellett az idén még két további nagyszabású útépítés is befejeződik Nagykanizsa térségében. Lezárul a 61-es főút Zala megyei szakaszainak burkolatfelújítása, és ugyanezen főút Nagykanizsát keletről elkerülő szakaszának megépítése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Velencei Tóúszás szombaton

Véglegessé vált, hogy szombaton kerül sor a múlt hétvégéről a hűvös idő miatt elhalasztott I.… Tovább olvasom