Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Nyakunkon a határidő: 17.500-an jönnének tanulni a megyébe

Összesen 5710 diák Győr-Moson-Sopron megyéből, 2643 pedig Győrből felvételizik. Nézze meg a megyei a felvételi statisztikát!


A felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek már csak három napig, július 7-ig, lehet módosítani, dokumentumokat pótolni, és törölt jelentkezéseket aktiválni a felvételi eljárásban.

Megfelelő igazolás hiányában meghiúsulhat a felvételi

A 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás keretében jelentkezők legkésőbb 2011. július 7-ig pótolhatják azokat a dokumentummásolatokat (bizonyítványmásolatok, igazolások a különböző jogcímen szerzett többletpontokról), amelyeket nem csatoltak a 2011. februári határidőig beadott jelentkezésükhöz, vagy amelyeket időközben szereztek meg (pl. nyelvvizsga-bizonyítvány, érettségi bizonyítvány, felsőfokú oklevél stb.).

A jelentkező a felvételi pontszámítás során csak a megfelelő igazolás másolatának beérkezése után kaphatja meg az adott jogcímen igényelt felvételi pontot. (A megfelelő igazolásokról részletes tájékoztatás a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóban és a www.felvi.hu oldalon található.)

Izgalom a ponthatárok kihírdetése előtt Fotó: felv.hu
Izgalom a ponthatárok kihírdetése előtt Fotó: felvi.hu

A felsőoktatási képzésekre jelentkezők szintén eddig a határidőig módosíthatják személyes adataikat, ha a jelentkezés beadása óta azokban valamilyen változás történt.

A jelentkezéskor megadott intézmények, szakok rangsorának egyszeri alkalommal történő módosítására is július 7-ig nyílik lehetőség.

Elektronikus ügyintézés gyorsíthatja az eljárást

A dokumentumok pótlását, és az adatok módosítását a jelentkezők megtehetik elektronikusan, előzetes regisztrációt követően az e-felvételi keretében a www.felvi.hu oldalon, vagy postai úton az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest Pf. 1190 postacímre történő megküldéssel.

A hivatalos ponthatárok elsőként, 2011. július 21-én este, a www.felvi.hu honlapon jelennek meg. A honlapon beregisztrált jelentkezők pedig a személyes oldalukon ("Én felvim") névre szólóan is megtalálják majd a jelentkezési helyeikhez tartozó ponthatárokat

Majdnem hatezren jelentkeztek felsőoktatási képzésekre a megyéből

A felvi.hu július 3-i adatai alapján összegyűjtöttük, a megye egyetemein hogyan alakultak a felvételi statisztikák.

Az általános felvételi eljárásban összesen 140947 jelentkező töltötte ki a
felvételi jelentkezési lapot.

Ebből összesen 5710 diák Győr-Moson-Sopron megyéből, 2643 pedig Győrből felvételizik.

Rengetegen szeretnének más megyéből is a térség egyetemi polgárai lenni, ugyanis Győr-Moson-Sopron megye három felsőoktatási intézményébe összesen 17586-an jelentkeztek.

A Nyugat-magyarországi Egyetem képzésein összesen 9560-an kívánnak részt venni, míg a Széchenyi István Egyetemet 8026-an választották.
A Győri Hittudományi Főiskolára, a július 3-i adatok szerint, egyetlen diák sem nyújtotta be felvételi kérelmét.

A jelentkezők számáról bővebb indormációt találhat erre a linkre kattintva:http://www.felvi.hu/felveteli/ponthatarok_rangsorok/friss_statisztikak/!FrissStatisztikak/friss_statisztikak.php?stat=3 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teltház VOLT és örömünnep Sopronban

A 19. VOLT Fesztivál beírta magát a fesztiválok nagykönyvébe: az Európai Unió Magyar Elnökségének záróbuliján 102 ezren vettek részt Sopronban. Tovább olvasom