Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Növelni kell az alkalmazkodóképességet

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (KVA) az Európai Unió támogatása révén díjmentes képzésekkel segíti a nyugat-dunántúli mikro- és kisvállalkozásokat, növeli munkavállalóik alkalmazkodóképességét és ezáltal a foglalkoztatottságot. A nyitórendezvény Győrött hétfőn lesz.
A KVA a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében mintegy 225 millió forintot nyert a Munkaerő-piaci és vállalkozói kompetenciák fejlesztése a nyugat-dunántúli régióban című pályázatára.

A program keretében értékesítési, gyakorlati EU-ismeretek, vállalkozási (cégvezetés, projektmenedzsment, gazdaság) ismereteket növelő és a kereskedelemre koncentráló angol nyelvi tanfolyamot végezhetnek a jelentkezők. A kurzusok előnye, hogy a KVA ellátást és az akkreditált tanfolyamokról bizonyítványt vagy tanúsítványt biztosít.

A továbbképzések várhatóan októberben kezdődnek és 2012 szeptemberéig befejeződnek Győrben, Szombathelyen, Zalaegerszegen és a régió tíz másik városában. Minderről a részleteket is meg lehet tudni a projekt tájékoztató nyitórendezvényén, amit október 10-én 16 és 18 óra között a győri Hotel Famulusban (Budai út 4–6.) tartanak. Ide várják az érdeklődőket és a programba már bekapcsolódott résztvevőket is. Tájékoztatást kapnak a képzésekről, azok ütemezéséről, helyszínéről, megismerhetik a tanfolyamok oktatóit. A rendezvényre regisztrálni a 96/512-530-as telefonszámon lehet, információ kérhető a tamop@kva.hu e-mail címen. A program meghívója és a jelentkezési lap a www.kva.hu/tamop honlapon letölthető.

A támogatott képzések megszervezését az motiválta, hogy Magyarországon igen alacsony a foglalkoztatásban meghatározó szerepet játszó mikro- és kisvállalkozásokban alkalmazottak (munkavállalók és menedzsment) részvételének aránya a továbbképzést jelentő tanfolyamokon. A kisebb vállalkozások nehezen tudják ezeket finanszírozni, nehézségekbe ütköznek a szervezéskor, melyek sokszor adminisztrációs terheket rónak rájuk.

A KVA projektje ezt a szakadékot kívánja áthidalni: a képzésekre keveset áldozó mikro- és kisvállalkozásoknak olyan kínálatot állított össze, mely igényeiknek a legnagyobb mértékben megfelel. A képzésen elsajátítottak azonnal alkalmazhatók a hétköznapi munka során. A munkaadó vállalkozásoknak a program megvalósulásához önerőt nem kell biztosítaniuk, a KVA mint ernyőszervezet átvállalja a munkahelyi kurzusok lebonyolításával kapcsolatos tevékenységeket és ezer fő képzését koordinálja. A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bükfürdő is csatlakozott a Magyar Fürdőkultúra napjához

Szombaton rendezik a Magyar Fürdőkultúra Napját. A Bükfürdői Gyógy- és Élménycentrum vendégei fél áron vásárolhatnak belépőt. Tovább olvasom