Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Nívódíjat kapott a munkaügyi központ

Nemzetközi Együttműködési Kultúráért nívódíjat kapott a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ (jogutódja a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja).

Az elismerést a Munkaügyi hivatalok és képző intézmények akcióban nevű Leonardo partnerségek projektjével nyerte el az intézmény, az uniós Egész életen át tartó tanulás programot kezelő Tempus Közalapítványtól.

A Nemzetközi Együttműködési Kultúráért nívódíj az Egész életen át tartó tanulás program támogatásával megvalósuló, kiemelkedő színvonalú oktatási és képzési projektek elismerésére szolgál. A projektekben folyó áldozatos és elkötelezett munka közvetlen elismerése mellett a célja, hogy felhívja a figyelmet a minőség jelentőségére, ugyanakkor biztosítja, hogy a díjazott intézmények szakmai közönség előtt bemutathassák eredményeiket, és megoszthassák tapasztalataikat a program többi résztvevőjével.

A Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ cseh, szlovák és osztrák intézményekkel dolgozott együtt a 2 éves Leonardo partnerségi projektben, amely lehetőséget biztosított a munkaügyi szakemberek számára a térségükben zajló munkaerő-piaci szakképzési folyamatok összehasonlítására. A fókuszban a munkaerő-piaci kereslet és kínálat közti aránytalanság csökkentése volt, felkeltve a figyelmet a hiányszakmák iránt.

A 2008-ban indult projekt eredményei segítik egyrészt a pályaválasztási tanácsadókat, hogy irányítsák a tanulókat a szakmaválasztás vagy a továbbtanulás területén, másrészt a munkaügyi központokat és közvetítő irodákat, hogy minőségi tanácsadást biztosítsanak a célcsoport részére, valamint a képző intézményeket, hogy a munkaerőpiac igényeihez igazítsák képzési szerkezetüket. A projekt elsődleges célja az innovatív módszertani tapasztalatok átadása volt. A díjazott program olyan újszerű megközelítést vezet be a szakképzési és képzési rendszerbe, amely modellértékű a foglalkoztatással foglalkozó szervezetek körében.

Külön értékelték a díj odaítélésekor az elsődleges és másodlagos célcsoport, azaz a tanácsadók, illetve az álláskeresők, diákok bevonását a termékek gyakorlati használhatóságának értékelésébe.
A díjat a közalapítvány mai konferenciáján vette át Mészárosné Németh Lívia projektkoordinátor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogkrém helyett szúnyogűző krémmel mostak fogat az ovisok

Tünetmentesen, de megfigyelésre kórházba került kedden délután négy gyermek a nagykanizsai Kossuth… Tovább olvasom