Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Nincs meleg víz egy 56 lakásos társasházban

Díjtartozás miatt kikapcsolták a melegvíz-szolgáltatást és a fűtést Nagykanizsán, a Kazanlak lakótelep 56 lakásos társasházában - írta szombati számában a Zalai Hírlap.

A meleg vizet azokban a lakásokban is elzárták, ahol a tulajdonosok rendszeresen fizetik a költségeket. A fűtési szezon ugyan már véget ért, de a meleg víz hiánya gondot okoz. Markotán Tibor közös képviselő a lapnak azt nyilatkozta, hogy a társasháznak szinte minden szolgáltatóval szemben több hónapos elmaradása van, mert a lakók egy része nem fizette be a közös költséget.

A tartozás összege megközelíti a hatmillió forintot, amit csak úgy tudnának rendezni, ha valamennyi tulajdonos egy összegben befizetne legalább 100 ezer forintot, de ekkora megtakarítása senkinek sincs. A nem fizető lakókkal szemben már bejegyezték a jelzálogot, a jelentősebb tartozást felhalmozó tulajdonosok ügye pedig a végrehajtónál van, de mindezek rendezése több hónapig is elhúzódhat. Próbálkoztak áthidaló kölcsön felvételével, megpróbálták adósságkezelő cégeknek átadni a követeléseket, de a cégek túl kockázatosnak találták a megtérülést - olvasható a napilapban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diák önkéntesek segítettek a dunaújvárosi kórházban

Diák önkéntesek segédkeztek öt hétig a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban. Tovább olvasom