Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Német cég fejlesztése Bábolnán: 7 millió eurós beruházás, új munkahelyek

A J.H. Ziegler Pannónia Kft. 7 millió eurós beruházással fejleszti tovább bábolnai gyárát. Júliusban indulhat be az új gyártósor, ahol szükség lesz további munkaerőre.

A nemszőtt textíliát gyártó J.H.Ziegler GmbH Németországban csaknem másfél évszázada működik. A cég 2006-ban létesítette magyarországi leányvállalatát a J.H. Ziegler Pannónia Kft-t Bábolnán, amely főleg a bútoripart szolgálta ki textíliákkal. 

A  sikeres tevékenység eredményeként a német tulajdonosok úgy döntöttek, hogy a cég történetének legnagyobb beruházását is Bábolnán hajtják végre. Ennek értéke közel 7 millió Euró, amely magába foglal egy világszínvonalú, nagyteljesítményű gépsort, és egy új gyártócsarnokot is.

Az anyavállalat termelésének több mint felét az az autóiparban értékesíti, a későbbiekben a magyaroszági üzem is az autóipar felé nyit. Az anyacég szándékai szerint a bővítéssel könnyebb lesz biztosítani a közép és kelet európai vevők ellátását.


Dr. Peter Hartwig ügyvezető igazgató


A tervek szerint 2011 júliusára egy a németországival azonos kapacitású üzem működik majd Bábolnán is, amely évi 8 millió eurós bevételt produkálhat.

Dr. Peter Hartwig ügyvezető igazgató elmondta a cég további területeket vásárol a rövidtábú tovvábbi terjeszkedés reményében. A J.H. Ziegler Pannónia Kft. a bővítéssel a munkatársak létszámát is növeli. A munkahelyek nagyrészét már most betöltötték, de a tervek szerint 20 főt veszek még fel a következő hónapokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba Pápán

Három polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba Pápán pénteken 16 óráig; ez az időpont volt… Tovább olvasom