Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Nem okozott fennakadást a helyi járatok leállítása Esztergomban

Nem okozott fennakadást Esztergom közlekedésében, hogy hétfőn kétszáz helyi járat nem indult el a városban.

A Vértes Volán kommunikációs munkatársa az MTI-vel azt közölte, hogy a társaságnak a tartalékban lévő buszait sem kellett bevetnie. Pruzsina Alice elmondta, hogy a vállalat a szerződés felmondásától számított három hónapban átszervezte a menetrendet, ötszáz távolsági, helyközi és elővárosi járattal szállítják az utasokat. Az elmúlt hetekben nyolcezer új menetrendet osztottak ki, és minden egyes megállóban tájékoztatják az utasokat arról, hogy az adott helyszínen megállnak-e a járatok, illetve hol találják a legközelebbi megállót.

A Vértes Volán délutáni sajtóközleménye szerint semmilyen fennakadás nem volt az új menetrend bevezetésének első napján. A készenlétbe állított mentesítő járatok indítására egész nap nem volt szükség. Kisebb késéseket az okozott, hogy az utasok a jegyvásárláskor érdeklődtek az őket megillető kedvezményekről. A város egyetlen taxitársaságának vezetője a reggeli csúcsidőben az MTI megkeresésére elmondta, hogy reggel hattól kilenc óráig egyetlen hívást sem kaptak. A Vértes Volán április 6-án jelentette be, hogy leállítja a helyi közlekedést Esztergomban, mert az önkormányzat három éve 112 millió forinttal tartozik vállalatnak. A járatok megszüntetésével a Volán megvárta a tanév végét.

Németh Tamás vezérigazgató korábban közölte, hogy az alapellátást - a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal közösen kidolgozott megoldással - csaknem ötszáz távolsági, helyközi és elővárosi járattal biztosítják. Közlése szerint a helyközi menetrendi korrekcióval az idén mintegy 76 ezer kilométer teljesítménynövekedéssel számolnak. A vezérigazgató beszámolt arról, hogy a jelenlegi adósságrendezési eljárásban befogadták ugyan a Vértes Volán tartozását, de annak megfizetése továbbra is bizonytalan. A szolgáltatás további sorsáról, újabb pályázatról szóló előterjesztés többször is szerepelt az önkormányzati testület napirendi tervei között, de a témát eddig nem tárgyalták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét megrongálták a holokauszt-emlékművet Zalaegerszegen

Az alkotásról a bronzból készült bőröndöt, a tűsarkú cipőt és egy kismackót loptak el. Tovább olvasom