Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Nem műcicákat kerestek a soproni modellválogatáson

˝Legyél Te is szupermodell!˝ szlogennel várta a természetes szépségű lányokat az Angelface Model Management Sopronban, szombaton. Portálunk jelen volt az első castingon.

A Central Park Caféban a meghirdetett időpontban elkezdődne a válogatás, de úgy tűnik, a hűség városában senki sem szeretne ˝szupermodell lenni˝, vagy legalábbis elindulni afelé, hogy azzá váljon.

˝Az első nap mindig kevesebben vannak, ez az általános tapasztalat. Mindenki azt hiszi, ilyenkor érkeznek a legtöbben a válogatásra, ám mint ebben az esetben is látható, ez tévhit˝- hallhatjuk Börcsök Bernadettet, a casting vezetőjét.

Eltelik néhány perc, s végre két magas, vékony lány tűnik fel a bejáratnál, s mosolyogva az ügynökség asztala felé veszik az irányt - mindenki őszintén remélte, hogy nem kávézni jöttek. Adataik felvétele és méreteik megállapítása után Bernadett beszélget velük – a számunkra nem nyilvános részletekről.

˝Mell, derék, csípő – ebben a sorrendben halad testük körül a mérőszalag˝

Mint később megtudjuk, Kassai Judit és Bujtás Evelin tizenhét évesek. Részben a kíváncsiság vezérelte őket, részben pedig azért érkeztek, mert komoly céljaik vannak a szépségiparban. Judit a modellkedést álommunkának tartja, a továbbtanulást egyelőre nem tervezi, mindenképpen a divatvilágban szeretne érvényesülni. Járt már castingokon, szerzett negatív tapasztalatokat is, ám úgy érzi, itt korrekt tájékoztatást kapott, s élvezte a válogatást. Evelin eddig nem nagyon gondolkodott azon, hogy a kifutók közelében teljenek napjai, de nem zárkózik el a lehetőségek elől.

Kassai Judit és Bujtás Evelin
Kassai Judit és Bujtás Evelin

Rövid időn belül további két dekoratív lány érkezik. Mell, derék, csípő,– ebben a sorrendben halad testük körül a mérőszalag, a tökéletes 90-60-90-et keresve. Ugyan ezeket a méreteket a válogatás során egyszer sem találják meg, nincs ok az elégedetlenkedésre, a szépségek adatai megfelelőek.

˝Legkevésbé sem ezen múlik az életem, de szeretném tudni a lehetőségeket˝

Lukács Luca első éves gimnazista, s míg várakozik az ˝elbeszélgetésre", portálunknak elárulja: nővére és osztálytársai bíztatására jelentkezett a castingra, ám nem fog álmatlan éjszakákban szenvedni, ha nem jár sikerrel. ˝Legkevésbé sem ezen múlik az életem˝ – mondja Luca, majd hozzáteszi: ˝Tipikusan lázadó személyiség vagyok, zsizsegek egész nap, így szüleim még támogatnák is, hogy valamivel lekössem magam, de vannak dolgok, amik jobban érdekelnek. Mindenesetre szeretném tudni, hogy bekerülhetek-e akár egy szépségversenyre, érdemes-e ilyenen gondolkodnom.˝

Méretvétel zajlik.
Méretvétel zajlik.

Milyen kritériumoknak kell megfelelnie a jelentkezőknek? - ezt már Börcsök Bernadettől kérdezzük a válogatás végén.

- Leginkább három fontos szempontnak. Az egyik, hogy természetesek legyenek, nem lehet rajtuk semmi mű. Nem szilikon-csodákat, vagy műcicákat keresünk. A méreteiknek stimmelniük kell, ezeket szigorúan vesszük, mert nemzetközi minta alapján dolgozunk. Így például a derékbőség nem lehet több 62 centinél. A harmadik kritérium a magasság. Korosztálytól függ, hogy kit sorolunk be abba a kategóriába, akinek még természetesen van esélye nőni, de 175, 173 centi alatt nem lehet megfelelni.

A szépség nem elsődleges, inkább az említett három szempont alapján válogatunk, hiszen a további külső tulajdonságokat lehet alakítani, csiszolni.

A megjelent lányoknak van esélyük a továbbjutásra?

- Voltak olyanok, akik teljes mértékben alkalmasak. Az egyenes, szép fehér fogsor is elsődleges, egy lánynál ezen kellene változtatni a jövőben, összességében azonban jó esélyeket látok arra, hogy folytassák a megkezdett utat.

Azok, akik a castingon megfelelnek, három hónapos felkészítő tanfolyamon vesznek részt. Megtanulják a kifutói mozgást, a magas sarkú cipőben való helyes járást, fotózási, sminkelési praktikákat – mondta Bernadett.

Portfolió a sikerhez

Ahhoz, hogy sikeresek legyenek, a lányoknak portfólióra is szükségük van. Az ügynökség profi fotóssal dolgozik, aki nemzetközi kapcsolatai révén több országba is eljuttathatja a képeket. Tudni kell, hogy a legszebb modell arcú lány modell portfolióját ingyenesen elkészítik, a többieknek hatvanezer forintba kerül a tíz retusált képből álló album.

A jelentkezőknek, akik komoly karriert fontolgatnak, ajánlott a társalgási szintű angol nyelvtudás, hiszen ha kiközvetítik őket külföldre, általában egyedül utaznak és egyedül kell megtalálniuk a castingok helyszíneit is.

Összességben kellemes hangulatú válogatásról számolhattunk be, az ügynökség képviselője korrekt tájékoztatást adott a lányoknak, akik kizárólag szülői beleegyezéssel folytathatják a továbbiakat.

Nem kell elkeserednie annak, aki lemaradt a szombati válogatásról, de szeretné kipróbálni magát. További időpontokban is lesz még Sopronban casting. Részletek ide kattintva >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női holttestet találtak a Balatonban

Női holttestet talált a Balatonban a Csopak és Balatonfüred közötti nádasban egy horgász szombaton. Tovább olvasom