Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Nem létező munkahelyre toborozott munkavállalókat a csaló

Csalás miatt indított eljárást a Tatabánya Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 26 éves hajdúhadházi férfi és társa ellen, akik hirdetések útján toboroztak munkavállalókat egy nem létező munkahelyre.

Az express.hu és a topapro.hu internetes oldalakon szolnokpress@ymail.com, egerfood@ymail.com, bppress@ymail.com, tatafood@ymail.com, szegedpress@ymail.com, nyiregypress@ymail.com, csokimax@ymail.com, fehervarcsoki@ymail.com, uditocenter@ymail.com, bekescandy@ymail.com, szegedcsoki@ymail.com, candymaxszombathely@ymail.com, kaposcsoki@ymail.com, egercandy@ymail.com, szolnokcandy@ymail.com, dbpress@ymail.com, medicortatabanya@ymail.com, abrifood.szeged@ymail.com, medicorgyor@gmail.com, uditocenterszekszard@ymail.com, gyorpress@ymail.com, miskolcpress@ymail.com e-mail címekről ajánlottak munkalehetőséget csomagolói, konzervgyári és orvosi műszert gyártó munkakörbe. A hirdetés szerint a jelentkezőknek 6.000 Ft-ot kellett befizetniük orvosi vizsgálat díjaként.

A gyanúsított a fenti hirdetésre a jelentkezők részére válasz e-mailt küldött, melyben tájékoztatta őket, hogy az állásra felvételt nyertek, az e-mailben megjelölt helyszínen és időpontban jelenjenek meg orvosi vizsgálaton, előtte azonban a megadott bankszámlára fizessék be az orvosi vizsgálat díját, 6.000 Ft-ot. Több százan dőltek be a csalóknak és fizettek a nem létező állás reményében.

Az ügyben a Tatabánya Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást 2011. május 17-én befejezi, a sértettek részére iratismertetésre 2011. május 18-án 08:00-kor kerül sor Tatabánya Rendőrkapitányság I/111-es irodájában, Ferenczi András r.hdgy-nál, tel.: 34/517-777/22-83.

A Tatabánya Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a keletkezett iratokat a nyomozás befejezése után vádemelési javaslattal megküldi a Tatabánya Városi Ügyészségnek.

Olvasóink írták

 • 3. Anikó69 2011. május 11. 15:00
  „Tele az újságok a sok kamus állás hirdetésekkel.
  Van olyan amelyik a telefonszámokra utazik.Soha fel nem veszi senki a telefont bármikor hívni.Állandóan foglaltat jelez vagy elutasítják a hívást.Persze a céljukat elérik,hisz tele lesz a telefonjuk nem fogadott telefonszámokkal,amelyeket gondolom eladják reklám célokra.
  Magyarország a csalás paradicsoma.Megtehetik,hisz a kutya sem ellenőrzi az állás hirdetések valódiságát.”
 • 2. Accentos 2011. május 11. 10:20
  „mennyi ideig voltam munkanélküli,egész nap a netet bújtam,nekem mér nem jutott eszembe ilyen ötlet? ez mekkora...:))”
 • 1. Vizsla 2011. május 11. 08:33
  „Ősrégi módszer, de még miondig bedőlnek az emberek. A szélhámosok paradicsoma ez az ország!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nívódíjat kapott a munkaügyi központ

Nemzetközi Együttműködési Kultúráért nívódíjat kapott a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. Tovább olvasom