Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Nem fizették ki az alvállalkozókat, ezért visszabontanák a gárdonyi vasútállomás kábelcsatornáit

Miután hiába várják munkájuk ellenértékének, mintegy 100 millió forintnak a kifizetésére a gárdonyi vasútállomás kábelcsatornáinak építését végző alvállalkozók, úgy döntöttek, hogy visszabontják, amit építettek; a demonstrációt - mint a Népszabadság szerdai számában hírül adta - csütörtökre tervezik.

A napilap szerint az öt alvállalkozó cég reggel lát munkához, 17 óráig be is fejezi a bontást, és elszállítja a bontott anyagot. Az alvállalkozók kérték, hogy a MÁV erre az időre gondoskodjon a vonatok leállításáról, ezt a vasúttársaság visszautasította.
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és a MÁV Zrt. szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez, eszerint "az államnak, ez esetben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek, valamint a MÁV Zrt.-nek nincs tartozása. A vitás kérdések egy alvállalkozó és annak beszállítója között vannak."
A kivitelező SZCKM 2008 Konzorcium - amely mintegy nettó 54 milliárd forintért vállalta a fejlesztés megvalósítását - egy alvállalkozója szerződést kötött biztosítóberendezések kábelcsatornáinak elkészítésére, de a munkát elvégző beszállítók nem kapták meg számlájuk ellenértékét az alvállalkozótól. A NIF viszont minden számlát kiegyenlített - olvasható a közleményben.
A leírtak szerint megértik az érintett beszállítók és a családok felháborodását, de a kábelcsatornák visszabontása nem megoldás, azok ugyanis a biztosítóberendezések kábeleinek elhelyezésére szolgálnak.
A közlemény szerint "megértve a pénzükre váró cégek problémáját", a MÁV Zrt. "visszautasítja a vasútüzem szüneteltetését, illetve a vágányzár elrendelését".
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pedig "függetlenül a teljesítésektől, arról értesítette a kivitelező konzorciumot, hogy a beszállítói ki nem fizetések rendezéséig nem kívánja átvenni a hivatkozott műszaki tartalmakat".

Olvasóink írták

  • 3. nyunyi 2011. április 28. 16:41
    „Igen,ez így van.Egy nyomozó száját hagyta el az alábbi mondat:"Naponta kb 30 olyan ügye van egy nyomozónak,hogy 1db egérfogó,1 kg dió lopás.Ez annyira leterheli őket,hogy milliós tétellel nem érnek rá foglalkozni.Én elhiszem,hogy sok az olyan bűnügyi költség,amit nem tudnak behajtani,de ez nem indok arra,hogy a nagy pénzekkel ne foglalkozzanak.”
  • 2. Dwatson 2011. április 27. 22:15
    „De legalább az áruházi szarkákat sikerült bebörtönözni a Fidesznek,már amelyiket(Bakácsot nem,gyerekeket igen).Úgy látszik a két hétbe ennyi fért bele...”
  • 1. nyunyi 2011. április 27. 20:38
    „Itt legalább mutatnak hajlandóságot arra,hogy jusson pénz az alvállalkozóknak.Győrben sajnos nem ez a helyzet.Ott kifizette egy cég a generálkivitelezőt,aki egy alvállalkozónak sem utalt belőle egy fillért sem.A rendőrség szerint nem történt sem csalás,sem sikkasztás.Ezt lehet Magyarországon csinálni.Lopni,csalni,hazudni legálisan,következmény nélkül.A jogi rendszerünk lehetővé teszi.Az már más kérdés,hogy nem mindenkinek van olyan vastag bőr a ...,hogy tönkretegyen családokat.Itt sajnos az,aki eltart pár családot,fizeti a járulékokat,becsületesen elvégzi a munkáját lassan nem tud megélni.Gratulálok hivatalos szervek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tánc világnapja Szombathelyen

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én… Tovább olvasom