Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Nem akarta megölni kisfiait a férfi, de a ˝túlélőtúra˝ miatt kényszergyógykezelésre ítélték

Elrendelte a Győri Ítélőtábla kedden jogerősen annak a férfinak a kényszergyógykezelését, aki egy "túlélőtúrán" 2009 nyarán egy üvegdarabbal megsebesítette a gyerekeit.
A tárgyalást az ügy szereplői, különösen a kiskorú gyermekek védelme érdekében zárt ajtók mögött tartották, annak végén - a rendelkező rész ismertetése után - Kovács Tamás bíró azt közölte: az indoklást is a nyilvánosság kizárásával ismerteti.

Így annyi tudható: az ítélőtábla tanácsa helybenhagyta az első fokú döntést, amely felmentette ugyan a férfit több emberen, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének vádja alól, de elrendelte maximum 20 évig tartó kényszergyógykezelését.
Korábban az ügyben első fokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság ítélete ellen a vádlott és védője fellebbezett, enyhébb minősítést kérve. Az akkor megállapított tényállás szerint a férfi 2009. július végén akkor öt- és nyolcéves fiaival Balatonalmádiban nyaralt, s ott azt közölte a gyerekekkel: "túlélőtúrára" mennek. A kerítésen átmászva bevitte őket egy üresen álló nyaraló udvarára. Ott vésővel betörte a teraszajtó üvegét, egy üvegdarabbal mindkét gyermek jobb alkarját felvágta, majd a saját karját is megsebesítette. A gyermekeket ezután a fűbe lefektette anélkül, hogy a vérző sebeiket bekötözte volna.

Olvasóink írták

  • 3. Gombperec 2011. november 22. 22:20
    „És hogy "kezelik" őket? Benyugtatózva, félig öntudatlan állapotban tartják őket, akár évekig. Aztán vagy belepusztul, vagy nem. Ha túlélte, talán kiengedik, és miden kezdődik elölről.”
  • 2. merzsebet 2011. november 22. 18:16
    „Az előző kormány meg szétverte a az ideg és elmekórházakat/l Lipótmező/.Sajnos egyre több lesz az ehhez hasonló vagy még súlyosabb eset.Még találgatni sem lehet hány "hasonló "sétálgat az utcán.Sajnálom a gyerekeket.”
  • 1. Dwatson 2011. november 22. 17:54
    „Én felfüggesztett büntetést adnék az ilyennek,felfüggeszteném a nyakánál fogva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak minden ötödik buszra jut téli gumi a Vasi Volánnál

A Vasi Volán Zrt. autóbuszainak csak egyötödére tudtak téli gumit felszerelni, ennek ellenére megpróbálják a 229 autóbuszból álló járműparkot minél jobban felkészíteni a téli útviszonyokra és időjárási körülményekre. Tovább olvasom