Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Négy balesetet okozott a forgalommal szemben haladó győri férfi az autópályán

Rossz irányt vett vasárnap reggel a 25 éves győri fiatalember, mikor autójával felhajtott az autópályára. Nem tudta megmondani, hogy keveredett az autópálya rossz oldalára és miért hajtott kilométereken át szembe a forgalommal.
Négy balesetet is okozott, miközben az Ausztria felé vezető oldalon hajtott, csak épp Budapest felé - írja a police.hu.

A fiatalember a balesetek egyikénél sem állt meg a helyszínen, hiába üldözték őt előbb a győri, majd a komáromi rendőrök. Csak a szerencsének köszönhető, hogy ámokfutásának nem lett szerencsétlenség a vége. Komárom és Bábolna között egy kisbusz ütközött miatta a szalagkorlátnak, majd Komárom után három személygépkocsi is miatta szenvedett balesetet, de személyi sérülés egy esetben sem történt.

Az utolsó baleset helyszínén fogták el őt a rendőrök, miután az ütközéstől autója lefulladt és nem tudott továbbhajtani. Mivel a férfi a szondát nem tudta megfújni, vérvételre vitték őt, ahol egyértelműen bebizonyosodott: ittasan vezette a gépjárművet.

Közúti veszélyeztetés és ittas járművezetés miatt indított eljárást ellene a Komáromi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. tricse 2011. január 11. 18:01
  „Tudom,hogy a téma uncsi,de amíg egy drogos-piás visszaesően bajkeverő sofőr műsort vezethet itt,addig nem lesz rend!”
 • 35. tricse 2011. január 11. 17:58
  „Na azt a káoszt megnézném amikor bemondja a rádió,hogy "Jó reggelt kedves hallgatóink,csütörtök van,Ivó napja,valaki részegen a forgalommal szemben közlekedik az M1-es ezen és ezen a szakaszán,kérjük álljanak meg a leállósávban, és hagyják el gépjárművüket,valamint ha lehet,magát az autópályát is a szalagkorláton keresztül!
  Na ha addig nem volt baleset akkor majd lenne!”
 • 34. Peti85 2011. január 10. 21:15
  „És a felfestés mennyibe zavarta volna a kedves delikvenst? Részegen szerintem teljesen mindegy mivel jelzik a dolgokat...
  Nem tudom, de nem bírom azt megérteni aki alkohol ivás után kocsiba ül vezetni...”
 • 33. gralaci 2011. január 10. 20:32
  „Gratulálok az akasztóknak és többi hirtelen törvényhozó, és azonnal végrehajtónak is.
  Megemlítem a BTK a közúti veszélyeztetést és az ittas vezetést is szankcnálja. Nem kell új eseti szankciót hozni.
  Én azt kérdezem, miért nem zárják le azonnal az autópályát, hogy minél kevesebb szembe haladó legyen veszélyben? Miért nem küldenek azonnal SMS-eket a telefonokra, miért nem mondja be azonnal minden rádió a vészhelyzetet, ateendőket. Azonnal áljanak meg a leállósában, szálljanak ki, menjenek a szalagkorláton kívülre.”
 • 32. b.ildi57 2011. január 10. 20:25
  „18. nak teljesen igaza van, úgy gondolom sokkal olcsóbb megoldás a felfestés és észre vehetőbb is. Más országokban is van ilyen pl. Írországban minden zebránál fel van festve hogy nézz balra, vagy a körforgalomba merre kell bemenni.”
 • 31. ryasenior 2011. január 10. 17:56
  „Vasárnap hajnalban autóztam Győr fele Mosonmagyaróvárról olyan köd és sötétség volt a lehajtók előtt hogy a alig lehetett látni. Hajszálon múlott hogy nem Hegyeshalom felé kanyarodtunk de az mégsem a forgalommal szemben lett volna. Javasolnám a megvilágítását ezeknek az útkereszteződéseknek és úgyszintén a zebráknak is mindenütt.
  A fentiek szerint bármikor számíthatunk szembe forgalommal.”
 • 30. HGabo 2011. január 10. 17:51
  „Az ilyen <moderálva> egy életre elvenném a jogsiját!!!”
 • 29. Peti85 2011. január 10. 17:16
  „27. reggi 2011.01.10. 16:59<<<< ez melyik kereszteződés?? mert nagyon nem értem...”
 • 28. Jandex 2011. január 10. 17:06
  „Mennyit ihatott ez a pö.s,hogy még a szondát sem tudta megfújni?/bolti lopásért elzárás,akkor ezért?????/”
 • 27. reggi 2011. január 10. 16:59
  „SAjna máshol is előfordult már a szembe történő behajtás! Pl. Győr, Marcal I-II. közötti szakaszra a pápai út felől balra kanyarodva jött felénk a mi sávunkban, pedig volt terelősziget is... Nem elég a kötelező haladási irányt jelző tábla. Javasolnám, hogy behajtani tilos tábla i s legyen ilyen kereszteződéseknél, mint a cikkből is kitűnik. Az én példámnál egy középkorú férfi vezetett, hasonló korú társasággal, , s biztos vagyok abban, hogy nem volt ittas. Aki nem hiszi nézzen szét az említett kereszteződésben.”
 • 26. bősárkányi 2011. január 10. 16:35
  „18.Stewe ------->Megoldás lenne. Sajnos úgy tűnik, festékre nincs pénz, a kopott jelek átfestése sem szigorú téma, hát akkor még újaké!”
 • 25. bősárkányi 2011. január 10. 16:31
  „Tőlem, ha törvény lennék, életfogytiglant kapna.”
 • 24. durva 2011. január 10. 16:12
  „ekkora péniszt”
 • 23. elemér 2011. január 10. 14:29
  „Ez igaz lehet, mert hasonló tapasztalatok vannak az USA-ban is. Ahol korlátozzák az alkohol fogyasztást több a részeg. Mindig találnak kiskaput.”
 • 22. buszsofőr 2011. január 10. 14:26
  „Részegen okozott karambolt a biztosító behajthatja a károkozón. Pl történt 4 x 1,5 Millió kár, a biztosító fizet, majd behajtja rajtad ha tudja, pl jelzálog kerül a házadra, vagy levonnak pár-tíz évig a fizetésedből”
 • 21. annobon 2011. január 10. 14:19
  „Persze egy kis alkoholizmusért nem kell Finnországig elmennünk. Németországban is probléma:

  "Németországban az anyák terhesség alatti szeszesital-fogyasztása miatt évente több ezer kisbaba születik eltérő mértékű alkoholmérgezéssel. Az elsősorban a csecsemők központi idegrendszerére veszélyes betegség szinte ismeretlen a német társadalom előtt - írja pénteken megjelent számában a Berliner Woche című lap."”
 • 20. annobon 2011. január 10. 14:04
  „17-hez: "Részegség pedig társadalmi probléma, vacak életkörülmények." Nincs olyan nagy összefüggés akettő között, mint sokan azt feltételezik. Jó ellenpéldák is vannak, ahol sokkal nagyobb a GDP és az emberek átlagjövedelme és mégis jelen van (nem is kicsit) az alkoholizmus.
  Egy ilyen példa Finnország: "Az északi népek köztudottan nem vetik meg az alkoholt. Így vannak ezzel a finnek is. Én ebből az alábbiakat tapasztaltam...
  Finnországban nehéz alkoholhoz jutni. A szeszárusítás állami monopólium: egy Alko nevű üzlethálózat árulhat borokat és tömény piákat. Az ,,átlag" bolt, éjjelnappali csak sört adhat el. Este hat után, mikor az Alkok bezárnak nem nagyon lehet pl. vodkához jutni, leszámítva a vendéglátóipari egységeket. Ott viszont szigorúan betartják a ,,18 év alattiakat nem szolgálunk ki szeszes itallal" szabályt, és nem szégyellik elkérni a személyit vagy jogsit. Persze azért a finn fiatalság így is minden hétvégén merev részegre issza magát, mert mindig akad egy idősebb barát:). "”
 • 19. senkialadár 2011. január 10. 13:53
  „véletlenül nem lehet visszafelé közlekedni,ha rossz lehajtón is ment ott a végén a gyorsítósáv,másfelé nem tud menni csak a helyes irányba,muszáj volt minden záróvonalat átlép és 180 fokban visszafordulni lent a pályán hogy szembe tudjon közlekedni,ilyent tévedésből nem lehet csinálni... aki szándékosan ilyet művel minek jogosítvány? azért nem is a tanyára vezető úton csinálta hanem autópályán,én simán ráverném a szándékos tömegszerencsétlenség okozásának kísérletét és pár év sittre be is vágnám,jogosítványt soha,esetleg 15-20 év mulva amig meg nem változik a felfogása”
 • 18. Stewe 2011. január 10. 13:46
  „Ettől a konkrét ügytől függetlenül, és visszagondolva a Lágymányosi hídon történt tragédiára, egy nagyon egyszerű ötletem van a fel és lehajtók biztonságosabbá tételére: fessenek rá menetirányba sárga nyilakat ! Ennyi, már az első métereken tudatosul, hogy rossz sávba vagyok, ha már a táblát nem vettem észre, ( különösen ha rossz helyen volt kitéve ld. Lágymányosi híd ) Azzal meg ne jöjjenek hogy festékre nincs pénz...”
 • 17. elemér 2011. január 10. 13:45
  „Nemhogy csak táblák hiányossak, de biztonsági sáv sincs ott az utakon. Részegség pedig társadalmi probléma, vacak életkörülmények.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét szmogriadó van Várpalotán

A szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el hétfőn Várpalota polgármestere, miután a város fölött… Tovább olvasom