Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Muzsika egy teljes napon át Balatonbogláron

Pannonhalma, Győr, Békéscsaba, Budapest, Eger, Debrecen, Miskolc, Pécs, Székesfehérvár, Szeged, Vác, Veszprém közép- és felsőfokú zenei intézményeiből érkezik június 17-én Balatonboglárra 12 orgonaművész és 40 tehetséges tanítvány, akik vállalták, hogy a római katolikus templom orgonáján megszólaltatják Bach összes művét.

Győr-Moson-Sopron megyéből ott lesz a fellépők között Pászthory Blanka, a győri Széchenyi István Egyetemről (felkészítő tanára Kecskés Mónika) és a pannonhalmi Bartók Béla Zeneiskolából Kiss Zsolt négy tanítványával, Hakkel Tamással, Kaposi Brúnóval, Nagy Róberttel és Rajna Kevével.A hangverseny méltó utóda lesz a két évvel ezelőtt, az új orgona átadásakor szervezett maratoni koncertnek. A „zenepatak" most is hasonlóan hosszan folyik majd, de ezúttal nem az idő, hanem a teljesség lesz a rekord: az eddig ismert, háromszáz darabból álló Bach életmű egy előadási nap keretében szólal meg. A koncert egyben különleges tisztelgés a 200 éve született Liszt Ferenc előtt is, hiszen befejezésül Szamosi Szabolcs az ő B-A-C-H Preludium és Fugáját szólaltatja meg.
A művésztanárok közül a legtöbbet Bednarik Anasztázia, Sztahura Ágnes, és Varga Petra vállaltak az előadásból. Ők hárman a kb. 22 órás zeneanyagból mintegy nyolc órát játszanak a két manuálos, 30 regiszteres hangszeren.

A tervek szerint június 17-én péntek 15 órától – a technikai szünetektől függően – szombat kb. 16.00 óráig tart a műsor. Bár két évvel ezelőtt volt maratoni résztvevő a hallgatóság soraiban, de az idén azokra is gondolnak, akik csak egy-két órát, vagy egy délelőttöt, esetleg délutánt szentelnek a művészetnek, így lehetőség lesz szakaszonként jegyet váltani, és lesz „behallgató jegy" is. A koncert éjszakáját péntek este 11-től, szombat reggel 7-ig belépti díj nélkül élvezhetik végig az orgonamuzsika kedvelői.

További info: Pákozdi József, 30/250-36-80, www.balatonboglar.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetés nélkül távozott több szállodából egy 35 éves budapesti nő

Csalás miatt indult eljárás egy 35 éves budapesti nő ellen, aki álnéven jelentkezett be jó nevű hotelekbe, majd a szállodákból néhány nap elteltével fizetés nélkül távozott. Tovább olvasom