Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Múzsák kertje Szombathelyen

A Kulturális örökség napjai alkalmából vasárnap délután ismét Szombathelyre költözik Vas megye szinte valamennyi múzeuma, valamint több, a kulturális örökség megőrzéséért tevékenykedő intézmény és civil szervezet, így a Savaria Múzeum előtti park a Múzsák kertjévé alakul.

A múzeumparkban felállított sátraknál a legkülönfélébb meglepetések, játékok, kézműves foglalkozások, bemutatók, koncertek, a múzeum épületében a kiállításokhoz kapcsolódó színes programok várják a látogatókat - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A néprajzi és történeti tár, a Vasi Múzeumfalu, a Pável Ágoston Múzeum, valamint a Cáki Pincesor a szőlőtermesztés és borkultúra történetébe, a kulturált borfogyasztás történelmébe enged bepillantást.

A múzeum restaurátor-csoportja római kori pénzmásolatok készítésének fortélyait mutatja be, a Smidt Múzeum munkatársaival nyomdázni lehet 17-18. századi betűkkel, de logikai fajátékokkal is játszhatnak az érdeklődők és régi korok ruháit is magukra ölthetik.

A sárvári Nádasdy Múzeum fegyverismereti és huszárfelszerelés- bemutatóval szolgál, a Vasári Helytörténeti Múzeum szintén felpróbálható középkori viseletet és fegyvereket ajánl ismerkedésre.

A Kőszegi Városi Múzeum a tablettaütés menetét mutatja be egy gyógyszerészeti tablettázógéppel. A szombathelyi Fúsz Ernő Mentőmúzeum régi mentőautó-modelleket és régi diagnosztikai készülékeket állít ki és virtuális múzeumlátogatásra invitálja az érdeklődőket.

A fővárosi Néprajzi Múzeum egy lakókocsiban megrendezett utazó időszaki kiállítást nyit meg Szombathelyen EtnoMobil 2.0 címmel.

A kihelyezett múzeumi bemutatókat színpadi programok színesítik, a Savaria Múzeum épületében pedig tudományos előadások hangzanak el, időszaki és állandó kiállítások tekinthetők meg ingyenesen, illetve támogató jegy megváltása mellett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés: a vizsgálóbizottság meghallgatta a katasztrófavédelem beszámolóját

A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadása miatt bekövetkezett környezeti katasztrófával… Tovább olvasom