Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Munkahelyeket várnak az új polgármestertől Pápán

Időközi polgármester-választást tartanak március 6-án, mivel Kovács Zoltánt – aki húsz évig volt a város első embere – január elsejével a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetőjévé nevezték ki. Székéért három jelölt indul.
Városszerte pár tucat szolid plakát, az út mellett elhelyezett hirdetőtábla, néhol pedig a főút házai közé kifeszített, a jelölt nevével „díszített" molinó jelzi a vasárnapi voksolást.

Ahogy Kanozsainé dr. Pék Mária jegyzőtől, a helyi választási iroda vezetőjétől megtudtuk: mindeddig semmi törvénysértő nem történt, a három jelölt csendes és békés kampánnyal igyekszik meggyőzni programjával a 26 ezer szavazásra jogosult pápait.

– Akárki kerül a polgármesteri székbe, nem lesz könnyű dolga, részben elődje két évtizedes sikeres ténykedése, eredményei, illetve az előtte álló négy év sürgető feladatai miatt – vélekedett érdeklődésünkre Horváth István, majd megjegyezte: – Az új vezető minden bizonnyal új lendületet hoz a város fejlődésében.

László Zoltán: Fontos, hogy az elkövetkező időszakban is legyenek látványos fejlesztések.
László Zoltán: Fontos, hogy az elkövetkező időszakban is legyenek látványos fejlesztések.
– Fontos, hogy az elkövetkező időszakban is legyenek látványos fejlesztések. Elsősorban minél több munkahelyet teremtő vállalkozásra van szükség Pápán, illetve olyan beruházásokra, amelyek nyomán javulnának például a helyiek lakáskörülményei, minél teljesebben javulna a városkép – hangsúlyozta lapunknak László Zoltán.

– Az új polgármesternek új cégeket kellene városunkba csábítani, ahol normális keresetért dolgozhatnának a pápaiak. Bár ez engem már nem érint, hiszen nemrégiben mentem nyugdíjba – említette egy hölgy, aki nevét nem adta véleményéhez. – Az jó, hogy a NATO-sok idejöttével felújították azokat az iskolákat, ahol gyermekeik tanulnak, de az már kevésbé kedvez nekünk, hogy több üzletben az ő keresetükhöz igazították az árakat. Szerintem ezen is változtatni kellene az új városvezetőnek.

Egy idős úr kérdésünkre megjegyezte: ő azt szeretné megérni az elkövetkező néhány évben, hogy megszépüljön a hangulatos barokk főtér Pápa szívében, és mielőbb felújítsák az elmúlt időszakban méltatlan állapotba került Esterházy-kastélyt, amely nemcsak a helybelieknek jelentene örömet, hanem igazi turistacsalogató lehetne.

Egy megkérdezett fiatalember válaszként egy helyi internetes oldal rögtönzött felmérésére hivatkozott, amely szerint a szavazatok kétharmadát egy jelölt kapná, a maradék harmadon osztozkodna két vetélytársa. Majd mosolyogva megjegyezte: „Mindez persze előzetes találgatás, vasárnap este majd kiderül, ki léphet Kovács Zoltán nyomdokába."

Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző
Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző


A polgármesterjelöltek. Az időközi polgármester-választáson a Fidesz–KDNP jelöltje Áldozó Tamás, a jelenlegi alpolgármester, míg az MSZP Grőber Attilát, a párt városi frakciójának vezetőjét, a Jobbik Orbán Imrét, a párt városi elnökét indítja.

A vasárnapi választáson dől el, hogy ki ülhet a polgármesteri székbe a pápai városházán. Fotó: Krizsán Csaba
A vasárnapi választáson dől el, hogy ki ülhet a polgármesteri székbe a pápai városházán. Fotó: Krizsán Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már biztos: 2015-ig elkészül a 83-as

A 83-as főút felújítása és a településeket elkerülő új szakaszok 2015-ig el kell hogy készüljenek – ez hangzott el a szerdai pápai tájékoztatón. Tovább olvasom