Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Modernizálták a hévízi mozit

Önkormányzati forrásból, több mint 34 millió forintból korszerűsítették a hévízi mozit, amely tavaly az ország leglátogatottabb egytermes filmszínháza volt, és most már 3D-s vetítéseket is tartanak benne.
Halász Gábor, a Fontana Filmszínházat üzemeltető Festetics György Művelődési Központ igazgatója a szerdai bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy tavaly tavasszal még kérdések fogalmazódtak meg az önkormányzatnál arról, érdemes-e tovább működtetni a mozit. Szavai szerint kétséges volt, hogy legalább tartani lehet-e az éves 17-18 ezres nézőszámot, de azóta sikerült bebizonyítani, hogy van létjogosultsága a vetítőhelynek.

Az igazgató közölte, hogy megfelelő marketinggel, sajtótámogatással és filmválogatással már tavaly is 21,5 ezerre tornázták fel a nézőszámot, az idei adatok pedig azt vetítik előre, hogy akár a 25 ezret is elérheti a jegyvásárlók száma. Ezzel az eredménnyel már tavaly az ország leglátogatottabb egytermes mozija lett a hévízi, és ebben a kategóriában az első, amely 3D-s vetítésekre is képes.

A most éppen száz éves moziban első beruházásként idén nyáron klimatizálták a nézőteret, majd a digitális vetítésekhez szükséges technikát szerezték be. A múlt héten felszerelték a Dolby hangrendszert és a 3D-s vetítőt, amellyel már megkezdték a próbavetítéseket.

Papp Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester a sajtótájékoztatón felidézte: évek óta gondolkodtak azon, hogy érdemes-e - akár veszteség árán is - megtartani a mozit. Az önkormányzat végül arra az álláspontra helyezkedett, hogy biztosítani kell a helyben lakók és a Hévízre látogatók számára a lehető legszélesebb kulturális kikapcsolódási lehetőséget, aminek egyik fontos szelete a filmszínház fenntartása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öbölátúszás Balatonfüred és Tihany között

A hétvégén rendezik meg a hagyományos Öbölátúszást Balatonfüred és Tihany között, 3 és fél… Tovább olvasom