Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Miért halt meg a szombathelyi Klaudia Angliában?

Továbbra sem tudni biztosan, hogy miért vesztette életét Angliában egy tizenhat éves magyar diáklány kedd éjszaka. Az orvosok vírusfertőzésre gyanakszanak, a lány szülei viszont a mentőket teszik felelőssé.
A szombathelyi Herman Ottó Szakképző Iskola tizenegy diákja és három tanár a múlt vasárnap indult el a London melletti Berkshire grófságba szakmai tanulmányútra. A csoport egyik tagja, egy tizenhat éves lány kedd este, lefekvéskor rosszullétre, lázra panaszkodott. Mivel később sem javult az állapota, tanárai mentőt hívtak - idézte fel a kísérő pedagógusoktól hallottakat a Herman Ottó Szakképző Iskola igazgatója, Beer László.

Mint mondta, a mentők ekkor arra hivatkoztak, hogy Angliában először telefonon próbálnak meg segítséget adni, és azt javasolták, hogy nyugtassák, fektessék, tartsák megfigyelés alatt a gyermeket. Ez megtörtént, de a lány állapota továbbra sem javult, sőt hasi görcsökre, fájdalmakra panaszkodott, így ismét telefonáltak mentőért. A kiérkező mentők megvizsgálták a beteget, de különösebb bajt nem állapítottak meg, további pihentetést javasoltak.

A tanárnők ezután saját szobájukban fektették le a lányt, aki eleinte mélyeket lélegzett, a mentők távozása után körülbelül húsz perccel azonban a mellette ülő pedagógusok nem érezték, hogy lélegezne. Megpróbálták újraéleszteni, ismét hívták a mentőket, de az orvos már csak azt közölte velük, hogy a diáklány meghalt.

Úgy tudom, hogy nagyon erős vírusos fertőzésre gyanakszanak, ez volt az orvosi vélemény, ezért azt az üzenetet kaptuk kintről, hogy az itteni tanulók is menjenek el mind orvoshoz" - mondta Beer László. Hozzáfűzte: a vírus kitenyésztéséhez több időre van szükség, így az orvosok még nem tudják, milyen betegséggel állnak szemben.

Az igazgató tájékoztatása szerint értesítették a diákokat, akik valamennyien elmentek orvoshoz. Vannak betegek is a hazatért csoport tagjai között, de panaszaik nem súlyosak. Két tanuló jelezte, hogy köhög, fáj a gyomra, de még nem lehet tudni, hogy vírusfertőzés vagy más okozza a tüneteket.

Beer László tájékoztatása szerint a csoport megszakította programját, csütörtökön hazajött, két tanár azonban kint maradt az ügyeket intézni. Azóta a boncolás is megtörtént, ami tudomása szerint szervi bajt nem állapított meg.

Batyi Lajos, az Angliában elhunyt Klaudia édesapja az MTI-nek azt mondta: a mentőket okolják lányuk haláláért, szerintük ha időben kórházba szállítják, megmenthették volna gyermekük életét. Az apa hangsúlyozta, hogy bíznak az angol rendőrségben, a nyomozás ugyanis a hivatalos tájékoztatás szerint kiterjed a mentők felelősségének tisztázására is.

Batyi Lajos szólt arról is, hogy folyamatosan kapcsolatban állnak a magyar külképviselettel és az angol rendőrséggel, akiktől minden tájékoztatást megkapnak. Most egy toxikológiai vizsgálat eredményére várnak.

Az édesanya, Batyi Lajosné furcsállja a mentők viselkedését: úgy hallották, hogy a lányuk egyik, eléjük siető osztálytársának első kiérkezésükkor arra panaszkodtak, hogy nagyon sok munkájuk van, hogy a bezárt kapu miatt csak messze tudtak megállni, és mennyit kell emiatt futniuk. Majd amikor megvizsgálták a kislányt, azt mondták neki, ne pánikoljon, ne hisztizzen.

A szülők közölték: ragaszkodnak ahhoz, hogy lányuk holttestének hazaszállítása után a boncolást magyar igazságügyi szakértő is ismételje meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ledöntötték a doni emlékművet Kömlődön

Péntek este vandálok ledöntötték Kömlőd közösségi összefogással emelt doni emlékművét és több épületet is megrongáltak. Tovább olvasom