Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Mesterházy: rossz irányba mennek a dolgok az országban

Az MSZP elnöke szerint a Fidesz politikája miatt Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok, ezért a szocialista pártnak fel kell készülnie arra, hogy alternatívát kínáljon.

Mesterházy Attila csütörtökön Szombathelyen az MSZP regionális választmányi ülése után tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: sikerként könyveli el, hogy a legutóbbi közvélemény-kutatási adatok alapján a biztos pártválasztók körében az MSZP támogatottsága meghaladta a 25 százalékot, miközben a Fidesz támogatottsága 48 százalékra csökkent.

Mindez a pártelnök szerint azt mutatja, hogy az MSZP szavazói aktívabbak, jobban hisznek a pártban, a következő hónapok feladata pedig szavai szerint az lesz, hogy pártjuk a teljes lakosság körében is jelentősen növelni tudja támogatottságát.

Mesterházy Attila szerint a Fidesz egy "perverz" társadalompolitikát folytat amely a gazdagokat segíti, a szegényebbekről pedig lemond, sőt helyzetüket súlyosbítva elvesz tőlük.

Látható, hogy a konvergenciaprogramban és a korábban bejelentett Orbán-csomagban is nagyon szigorú és következetes megszorítások szerepelnek - fűzte hozzá.

Az is látható, hogy nem működik semmiféle érdekegyeztetés, sem a szakszervezetekkel, sem pedig az Országos Érdekegyeztető Tanácsban, éppen ezért a szocialisták idejét látják annak, hogy kísérletet tegyenek az érdekegyeztetésre, párbeszédet folytassanak az emberekkel - hangoztatta Mesterházy Attila.

Szavai szerint az MSZP éppen ezért folytatni fogja a részországgyűléseket, a kihelyezett választmányi üléseket, parlamenti frakciójának tagjai pedig a következő hetekben eljutnak majd minden választókerületbe.

Bejelentette, pártelnökként maga is országjárásba kezd, végigjárja a baloldali fórumokat, közösségeket.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökoturisztikai Látogató- és Oktatóközpont épül a kámoni arborétumban

Felépül Szombathelyen szeptember közepéig a kámoni arborétum ökoturisztikai látogató- és… Tovább olvasom