Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Mentőnap Sárváron: megdőlt az újraélesztés Guinnes-rekordja

Szombat délután négy órakor véget ért a 36 órán át tartó rekordkísérlet Sárváron, az újraélesztés Guinness-rekordja megdőlt.

Sárváron másfél nap alatt 452-en vettek részt az újraélesztés Guinness-rekordja megdöntésében. A kitűzött célt elérték, a korábbi csúcs megdőlt.

Karádi Mihály, a sárvári mentőállomás vezetője portálunknak elmondta, a rendezvény elérte célját, s minden programot nagy sikerrel megtartottak.

Előzmények:

Guinnes rekordkísérletbe fognak a sárvári mentők április végén: 36 órán át fognak újraéleszteni. A cél: felhívni a figyelmet a hirtelen halálra.

Az immár hagyományosnak mondható sárvári mentőnap idén újfajta kezdeményezéssel bővül. Április utolsó szombatján felügyelet és szakmai irányítás mellett Guinnes rekordkísérletbe kezdenek. Órán át fognak majd újraéleszteni. A tervek szerint a csapatok 2-3 percekként váltják egymást. Az előzetes felkészítés és rövid kiképzés után bárki részese lehet a kísérletnek. Fontos, az újraélesztések során defibrillátort nem használnak.

- A célunk az, hogy felhívjuk a figyelmet a hirtelen halálra, az újraélesztés fontosságára - mondata el portálunk megkeresésére Karádi Mihály, a sárvári mentőállomás vezetője. - A legjobb lenne, ha mindezt már az iskolában is tanítanák ezt a fajta életmentést. Nincs idő a késlekedésre, ha valakinek hirtelen megáll a szíve. Azonnal el kell kezdeni az újraélesztést. Azt is szeretnénk elérni, hogy minél többen gyakorolják be mozdulatokat, és szükség esetén közbe tudjanak avatkozni.

Mint megtudtuk a mentőnapon gyermek és családi programok is várják majd a várudvar, valamint a várkör környékére kilátogatókat. A nap folyamán lesz majd tűzoltó bemutató, vöröskeresztes verseny, mentőmúzeum, valamint főzőverseny. Mindezek mellett a szakmabelieknek konferenciát is rendeznek.

Bárki részt vehet az újraélesztésen
A Guinnes rekordkísérletben való részvétel nyilvános és ingyenes. Bővebb információ a sárvári mentőállomáson a 95/320-101-es telefonszámon kérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejezték a sérült vasúti tartály mentesítését Balatonfűzfőn

Befejezték a sérült vasúti tartály mentesítését a balatonfűzfői gyártelepen, ahol a negyvenezer… Tovább olvasom