Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Menekültek a vonaton

Az illegális migránsok érvényes úti okmányok és vízum nélkül akartak külföldre utazni. A nyugati határtérségben elfogták őket a rendőrök
A rendőr járőr július 9-én 10 óra 25 perckor Nagycenk belterületén, az osztrák határtól két kilométerre igazoltatta a vasúti sínek mellett gyalogoló férfit. Az idegen személyazonosságát és jogszerű magyarországi tartózkodását hitelt érdemlően igazolni nem tudta. Az intézkedő rendőr megállapította, hogy a 29 éves hontalan állampolgár a debreceni befogadó állomásról jött el. Humanitárius tartózkodási engedélye az ország elhagyására nem jogosítja fel, ezért tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállította.

A rajkai határrendészek július 9-én 20 óra 35 perckor az osztrák rendőrökkel közös ellenőrzésük során Hegyeshalomban, a vasútállomáson igazoltatták a külföldi fiatalt. Az intézkedők a 15 éves afgán állampolgárságú fiú ruházatában Bécsig érvényes vonatjegyet találtak. A fiatalkorú menekült személyazonosító és a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkezett, ezért a rendőrök tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították.

A mosonmagyaróvári határrendészek július 10-én 5 óra 25 perckor Hegyeshalomban ellenőrizték a Győr-Királyhida között közlekedő eurégió személyvonat utasait. A szerelvényen utazó 39 éves pakisztáni férfi a Bécsig váltott menetjeggyel érvényes úti okmányok és vízum nélkül akart külföldre utazni. Három szíriai útitársával a győri vasútállomáson ismerkedett meg, akik pénzt kértek tőle, hogy a menetjegyüket ki tudják fizetni. A szíriai férfiak a debreceni befogadó állomásról jöttek el, személyazonosító- és úti okmányokkal nem rendelkeztek, jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A határsértőket a rendőrök a vonatról leszállították és tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították.

A menekültek ügyében a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beach Club: vízparti fesztivál Siófokon augusztus 20-ig

Az ország legnagyobb fehér homokos vízparti szórakozóhelye nyit július 18-án pénteken: a siófoki… Tovább olvasom