Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Megyebelieket is becsaphatott a zugírászattal vádolt szombathelyi férfi

A vád szerint a jogi végzettséggel nem rendelkező férfi megyénkben is eljárt egyes ügyekben.

Jogi végzettséggel rendelkezett, de sem jogtanácsosként, sem ügyvédként nem szerepelt a nyilvántartásokban az a szombathelyi rokkantnyugdíjas, aki ellen zugírászat miatt emeltek vádat Zalaegerszegen - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A 61 éves rokkantnyugdíjas férfi eseti megbízás alapján vállalt követeléskezelést, igazságügyi közvetítést, adósság- és munkabérbehajtást, de adótanácsadást, vagyonosodási vizsgálatra felkészítést, vagyonvédelmi szaktanácsadást, üzletipartner-ellenőrzést is végzett.

Az egyetemi jogi végzettséggel rendelkező férfi azonban soha nem szerepelt a jogtanácsosi névjegyzékben jogtanácsosként, sem pedig az ügyvédi kamara nyilvántartásában ügyvédként. Az egészségbiztosítási pénztár nyilvántartása szerint munkaviszonya sincs.

A vádirat megállapítása szerint a férfi mindezek ellenére rendszeresen félként vagy pertársként járt el peres ügyekben Vas, Zala, Somogy, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében, valamint Budapesten.

Okiratokat szerkesztett és részt vett bírósági tárgyalásokon is, holott az ügyvédekről szóló törvény szerint ügyvédi tevékenységnek számít az ügyfél képviselete, a jogi tanácsadás, továbbá a szerződés, beadvány vagy más okirat készítése.

A szombathelyi férfi ellen zugírászat miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól megszívta: szüret előtt elfogták a kendertermesztőt Dorogon - videó

A rendőrök már a lépcsőházban érezték a kábítószer illatát. Végül 17 tő növényt találtak. Tovább olvasom