Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Megújulhat az Ady téri kollégium Szombathelyen

Egy uniós pályázat keretében újítanák fel Szombathelyen az egyetemi kollégiumot. Döntés a nyár végén várható.

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében kiírt pályázatnak köszönhetően megújulhat a szombathelyi Ady téri kollégium, valamint tovább korszerűsödhet a C–épület. Erről Tóth Péter, a Pável Ágoston Kollégium igazgatója beszélt a legutóbbi kollégiumi közgyűlésen.

A kollégiumvezető kifejtette: Európai Uniós pályázatról van szó, amely keretében országosan 44 milliárd forintot osztanak el a pályázók között. A Savaria Egyetemi Központ a pályázatot március végén adta be, s az előzetes vélemények szerint jó esélye van arra, hogy forráshoz jusson. Döntés nyáron várható.

A pénzt energia-megtakarítással összefüggő beruházásokra lehet fordítani, így a tervek szerint a kollégiumban, illetve a C épületben egyebek mellett nyílászárócserét és fűtéskorszerűsítést végeznek majd.

Az igazgató szavait gazdasági beszámoló követte.

Ebből megtudtuk, hogy a Deák Ferenc utcai kollégiumnál kemencepark építését tervezik – bográcsozóval, grillezővel, kemencével –, ami az egyetemi közösségépítés egy újabb fontos színtere lehet. A kulturális beszámolóból kiderült: a kollégium legközelebbi programja a Kolinapok lesz.

A rendezvényen a tavalyihoz hasonlóan egy „egészséges" és egy „egészségtelen" nap keretein belül a kollégisták számtalan elfoglaltságot találhatnak majd maguknak: ingyen étkezés, testállapot-felmérés, masszázs, lovaglás, virslievő-verseny, stand up comedy várja a szórakozni vágyókat.

Az ötleteket egyébként még mindig várják a kollégiumi épületekben elhelyezett ötletfalakon. A közgyűlés megválasztotta a kollégiumi bizottsági tagokat is. Ebben a félévben Hidegh Emese, Kukucska Réka, Szimán Bálint és Komjáti Ádám az Ady teret, Schmidt Zsófia, Pór Dániel és Pál Viktória a Magyar utcát, Sulyok Kata és Erős Kata pedig a Deák utcát képviseli. Szabályzatmódosításra is sor került: a következő évtől az elsősök a jelenlegi 25 százalék helyett a férőhelyek 33 százalékát megkaphatják.

A felsőbb évesek továbbra is megkapják korábbi férőhelyüket, amennyiben a tanulmányi átlaguk eléri a 4,1-et, illetve a határon túli hallgatók felvétele a jövőben is megoldott lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos lett egy előzetesben lévő férfi Szombathelyen

Öngyilkos lett egy előzetes letartóztatásban lévő férfi vasárnap késő este a Szombathelyi Országos… Tovább olvasom