Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Megújul Kőszeg történelmi belvárosa

Több mint 667 millió forintos beruházással, európai uniós források felhasználásával újulhat meg Kőszeg történelmi belvárosa - jelentették Kőszegen.

Kőszeg történelmi belvárosa olyan országos jelentőségű, különleges történelmi örökség, amelyet fokozottan óvni kell, és amely értékeinek köszönhetően egyre több hazai és külföldi turista célpontjává válik - hangoztatta köszöntőjében Huber László (Fidesz), Kőszeg polgármestere.

Hozzáfűzte: a belváros rekonstrukciója a Jurisics-vár felújításával párhuzamosan zajlik, így 2010-2011-ben összesen 1,6-2 milliárd forint értékű fejlesztés fog megvalósulni önkormányzati, illetve magánberuházásban, pályázati forrásokból, illetve saját erőből
Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója a támogatási szerződés aláírása előtt a Kőszegen megvalósuló városfejlesztési projekt idegenforgalmi jelentőségét emelte ki.

Rimányi Krisztina projektmenedzser a fejlesztés elemeit ismertetve elmondta: a projekt keretében a Jurisics térnek és környékének közterületi megújításán túl üzletek, vendéglátóhelyek, galériák felújítását is elvégzik, valamint a városháza épületét is korszerűsítik, akadálymentesítik.
A felújítások során - a szolgáltatók költségére - kicserélik a belváros szinte teljes közműhálózatát, megoldják a csapadékvíz elvezetést is.

A sajtótájékoztatón az MTI kérdésére Huber László polgármester elmondta: a két évvel ezelőtti özönvízszerű esőzéshez hasonló csapadék elvezetésére önmagában az új csapadékvíz-elvezető rendszer sem lesz képes, de hozzá fog járulni.

Kovács Ferenc (Fidesz), a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, a megyei védelmi bizottság vezetője hozzátette: a problémára igazi megoldást a Kőszegi-hegységben kijelölt záportározónak a megépítése jelentheti; a tervek már elkészültek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra megnyílik egy korábban bezárt kisposta

Újra megnyílik ma a postamodernizálási program keretében korábban bezárt kisposták közül elsőként… Tovább olvasom