Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Megszüntetik Nagykanizsa főtéri parkolóját

Hétfőtől megszűnik Nagykanizsa főterén a parkoló, a városrehabilitációs program keretében az átalakítás idejére teljesen körbezárják a belvárosi területet - közölte a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. városfejlesztési divíziója az MTI-vel.

 A nagykanizsai Erzsébet téren az elmúlt napokban megkezdték az utcabútorok és a köztéri elemek elbontását. A fejlesztési területet a biztonságos munkavégzés érdekében pénteken elkezdték körbekeríteni, hétfőn pedig lezárják az itt lévő, csaknem 80 férőhelyes parkolót. Az autósok a közelben lévő egykori piactér helyén és az alsótemplom előtt tudnak parkolni. Korábbi tájékoztatás szerint az átalakítási munkálatok fél évet vesznek igénybe.

A beruházó közlése szerint az Erzsébet tér része lesz a forgalomcsillapítás által érintett belváros területeknek, de a most megszűnő 78 parkolóhelyet részben újakkal váltják ki. A munkálatok során a tér körül és annak környékén 60 új parkolóhelyet létesítenek, így összességében 18 hellyel lesz kevesebb a város főterén. A nagykanizsai belváros átalakítása a legnagyobb eleme a múlt év őszén Európai Település- és Területi Tervezési díjjal kitüntetett rehabilitációs projektnek. A munkálatok keretében megújulnak a város egyes közterületei, továbbá alternatív útvonalak épülnek a belváros forgalomcsillapítása érdekében. A teljes beruházás költsége 1,5 milliárd forint, ahhoz csaknem 900 millió forint uniós támogatást nyert el a város.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dózerolt útalap, kegyeleti park vagy megóvott örökség?

A Szent Márton temető egy majdnem 2000 éven keresztül folyamatosan működő kegyeleti hely, a… Tovább olvasom