Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Megszökött házi őrizetéből a Cozma-ügy egyik vádlottja

Pál Gábor házi őrizetét előzetes letartóztatásra változtatta a bíróság. Amikor a rendőrök a vádlottért mentek, az félrelökte a rendőröket és elszaladt.
A naplo-online.hu és hirado.hu információi alapján a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja, Pál Gábor kedden délben szökött meg VII. kerületi lakásáról, amikor a BRFK munkatársai érte mentek, miután a bíróság a házi őrizetét átváltoztatta előzetes letartóztatásra.

- Előzetes  letartóztatása elől szökött meg Pál Gábor, a Cozma-ügy negyedrendű  vádlottja - erősítette meg a korábbi értesüléseket Nagy Zoltán, a Győri Ítélőtábla  büntetőkollégiumának vezetője.  

Elmondta: az elsőfokú ítélet kihirdetésekor - június 23-án -  a Veszprém Megyei Bíróság megszüntette a 33 éves Pál Gábor előzetes  letartóztatását, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele  szemben. Lakhelyeként Pál Gábor az élettársa budapesti lakását  jelölte meg.   

Az ítélet kihirdetésekor az ügyész a negyed- és ötödrendű  (Bihari Csaba) vádlott előzetes letartóztatásának megszüntetése  ellen fellebbezett. A Győri Ítélőtábla azóta helyt adott az ügyészi  indítványnak, és nemrég elrendelte Pál Gábor letartóztatását, és  "intézkedett a végrehajtás foganatosításáról" - tájékoztatott a  kollégiumvezető. Hozzátette: a döntést a bíróság írásban közli az  illetékes rendőrkapitánysággal, amely végrehajtja a határozatban  foglaltakat.  

Nagy Zoltán elmondta: ilyenkor a rendőrség azonosítja az  érintettet, közli vele a bíróság döntését, majd letartóztatja.   

A kollégiumvezető közölte, hogy szerda reggel a jegyzőjét érték  el telefonon a fővárosi rendőrök azzal, hogy a negyedrendű vádlott  elszaladt az intézkedés elől, így a letartóztatása egyelőre  meghiúsult.   

A budapesti rendőrség írásbeli jelentés szerdán kora délutánig  még nem érkezett meg, bővebben és részletesebben csak annak  ismeretében tud nyilatkozni az ügyről - mondta Nagy Zoltán. 

A BRFK Kommunikációs Osztály a hirado.hu-nak azt mondta: megerősítik, hogy Pál Gábor kedden eltűnt a házi őrizetéből. Ahogy a szóvivő fogalmazott „kedden Pál Gábor a rendőri intézkedés alól kivonta magát". 

A Cozma-gyilkosság negyedrendű vádlottjának a 33 éves budapesti Pál Gábornak (aki korábban terhelő vallomást tett Raffael Sándorra) ügyvédje, Lehner Béla egyik portál megkeresésére sem reagált védence megszökésének gyanújának hírére.

A hatóságok keresik Pál Gábort, körözést adtak ki ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. 1magyar 2011. augusztus 31. 20:53
  „Majd a kedves "sógorok" visszaküldik, nehogymá ott rendetlenkedjen!!”
 • 21. kaucsukcsuka 2011. augusztus 31. 20:00
  „azé´ ugye megpróbáltak utánafutni... ugye!?”
 • 20. onem 2011. augusztus 31. 17:22
  „6 hónapon belül talán még egy fényképet is közzé tesznek - csak a forró nyom miatt”
 • 19. Csetneky 2011. augusztus 31. 16:38
  „Több kérdés is felmerül ezzel kapcsolatban.
  Ki volt az a jóképességű, aki az öt évre ítélt bűnözőt házi őrizetbe tette?
  Mennyit kaphatott érte?
  A kiballagó rendőrök fizikailag, pszichikailag vagy agyilag alkalmatlanok a traffizáson kívül minden más munkára?
  Esetleg mindhárom szempontból?”
 • 18. vonLichthofen 2011. augusztus 31. 14:45
  „Ezek a rendőrök kimaradtak a Paralimpiáról is. A Magyar Köztársaság Belügyminisztériuma vakokat és bénákat alkalmaz, hogy őriznék kies hazánk biztonságát.
  Kiváncsi volnék /vagyok/, hogy mennyi volt a kirendelt közegek egyenlege és milyen közel vannak a nyugdijkorhatárhoz, mennyit futnak százon és milyen pontosan lőnek 5 m messziről?”
 • 17. dogosrobi 2011. augusztus 31. 14:27
  „Én nem védek senkit de én tulzotnak tartom az itéleteket Kb 10éve volt az utcánkba egy gyilkoság a férfi 7 szer hasba szürta a feleségét a biróságon azt mondta véletlen esett bele a késbe az itélet 5 év börtön ja nem kisebbség volt.”
 • 16. Julianusz 2011. augusztus 31. 14:20
  „Ez egyszerűen röhely. Rabosítanak valakit, aztán elengedik, mert neki JOGAI vannak. Másról sem halani, a parlamenti pártoktól, mint ki kit jelentett fel, és miért. Fizetik az ügyvédeket bírókat, ügyészeket,és ezzel a kapacitásuk 80%-át lekötik. Az ilyenek, mint a kozma ügy, a romagyilkosságok meg nyúlnak mint a rétes. Ha én ma egy macskát kinyírnék, holnaptól a börtönben ülnék. Mivel nincs pénzem trükkös ügyvédre, ki se kerülnék onnan, mig le nem töltöm. Gyilkosság gyanúsítottjának(hány évtizedig lesznek ezek még gyanúsítottak, mennyi bizonyíték kell még hogy elítéltek legyenek) nem a rácsok mögött, hanem háziőrizetben van a helye!!!!! Szerencsétlen Cinit meg simán lesittelték.(Nem állítom, hogy ő nem bűnös, de a gyilkosság meg az ő bűne között énekelni lehet a különbséget)”
 • 15. pappe 2011. augusztus 31. 14:18
  „"Fuss Forrest, fuss!"”
 • 14. verembele 2011. augusztus 31. 14:03
  „Tisztelettel.
  Ugye mennyire erodálódik az ország társadalma?
  Korhad, romlik, bomlik, stb...
  Vezetőink nem akarnak a kisebbségi anomáliákkal foglalkozni.
  Pedig mind a kettőt mi tartjuk el..Igen.
  A kisebbséget és a ránk telepedő burzsoáziát..
  Megfojtanak minden dolgozót....? Vagy van kiút? Van kiút....
  DE mind a kettő nélkül.
  Üdv.”
 • 13. Phobos 2011. augusztus 31. 13:54
  „"Gratulálunk", sünök: megszökött a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja

  Körözést adott ki a rendőrség a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja ellen, aki lakhelyelhagyási tilalom alatt áll - erősítette meg az MTI értesülését szerdán a rendőrség.
  <moderálva>”
 • 12. senkialadár 2011. augusztus 31. 13:45
  „"öt év börtönbüntetésre ítélték,megszűnt ellene az előzetes letartóztatás, amit lakhelyelhagyási tilalom váltott."
  mivaaan? megkapta a letöltendő börit és onnan kiengedték? ez de durva xD hát ezen röhögnöm kell komolyan,jézus anyám mi van ebbe az országba? ááááááááááááá engem már semmi se köt ide ég veletek honfitársaim”
 • 11. pidali 2011. augusztus 31. 13:27
  „itt mosonmagyaróváron is volt egy hasonló eset,volt egy fiatal kissebségi gyerek megbukott tizen valahány besurranásos lopással,előzetesből háziőrizetbe került, akkor megint csinált két balhét,azóta meg körözik mert nincs meg!!!!!!!!!!! ez magyarország!!!”
 • 10. pappe 2011. augusztus 31. 13:24
  „Piti tolvajért meg a TEK megy! Kész röhej...”
 • 9. pidali 2011. augusztus 31. 13:18
  „szolgálunk és félünk.........”
 • 8. Hunicum 2011. augusztus 31. 12:53
  „Elfutott. A rend őrei közül senki nem futott utána (bár biztos nem gyalog mentek érte), vagy egyik se érte utol? Ez valami vicc?
  Cseppet se gyanús!”
 • 7. xverax 2011. augusztus 31. 12:22
  „Ugyanannyi járna annak aki engedélyezte a házi őrizetet. Miből gondolta hogy megváltozik és nem marad bűnöző?
  Elengedni ezeket? gyalázat...”
 • 6. Kftimi 2011. augusztus 31. 12:17
  „ilyenekhez kommandósokkal kéne menni”
 • 5. pappe 2011. augusztus 31. 12:09
  „3000 m-es futás bakancsban, normaidőre, minden héten kétszer! Az kéne a sünöknek.”
 • 4. McFly 2011. augusztus 31. 11:59
  „Pisztoly minek van?”
 • 3. dw748a 2011. augusztus 31. 11:55
  „Az a szomorú hogy még nem töltik a tényleges életfogytiglanjukat... HÁZI ŐRIZET ... de most komolyan nekik lehet ezt is :(”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyon gyors lesz a Telenor mobilnetje

Budapesten már kész a bővítés, a Dunántúlon folytatják. 42 megabitet tud majd szolgáltati a 3G-s hálózaton a Telenor. Tovább olvasom