Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Megnyílt Böbe majom tanodája Veszprém

Veszprém - Átadták a híres állatkert legújabb létesítményét, a "Böbe majom tanodája" oktató és kiállítóházat. Videóval!


"Az Új Magyarország Fejlesztési terv keretében megvalósuló tematikus turisztikai pályázatunknak ez a második megvalósuló projekteleme, ami a régi madárházunkból került kialakításra.

A Veszprémi Állatkertben Répási László, Kasza Laci bácsi és Sigmond István munkásságának köszönhetően nagy hagyománya van az oktatásnak, az állatkerti biológia óráknak, hisz az elmúlt több mint öt évtizedben generációk nőttek fel és kaptak egy életre szóló élményt és ismeretanyagot az itt látottakból.
Kisfilm a Veszprémi Állatkertről! Videó: YouTube.com.


E hagyomány előtt tisztelegve hívtuk életre a mai kor kihívásainak megfelelő oktatóházat, amely nagymértékben hozzájárulhat a magyarországi természetvédelem hármas jelszavának: Megismerni, Megszeretni, Megvédeni megvalósulásához.

Hisz amit ismerünk és szeretünk arra jobban vigyázunk, legyen az élő állat, növény, vagy a közvetlen természeti környezetünk.

A tanoda másik fele, a kiállítóterem, az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének 2009-re meghirdetett úgynevezett Carnivore, azaz ragadozó-kampányáról szóló színes, érdekes kiállítással várja a látogatókat" - tudtuk meg a Veszprémi Állatkerttől. 

Az ünnepélyes megnyitóra 2009. július 16-án került sor.

Debreczenyi János Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere é Pál Béla, a Regionális Fejlesztési Tanács elnöke az Állatkert zoo-táborosainak segítségével ültették el a tanoda előtt a Tudás Fáját, majd nyitották meg az épületegyüttest.

"A természetszeretetre és annak óvására való nevelés a célja a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt fejlesztésünknek, ahol reményeink szerint a legkisebbek mellett az általános és középiskolásokat, főiskolásokat és egyetemistákat és nyugdíjas csoportokat köszönthetünk mind nagyobb számban a jövőben, valamint itt kapnak elhelyezést a nagy népszerűségnek örvendő zoo- és pónilovas táboraink is" - tette hozzá a Veszprémi Állatkert sajtómunkatársa.

 

Bővebb információk

Tel: 88/566-140 - Fax: 88/327-002

E-mail: web@veszpremzoo.hu

Állatkert a világhálón: www.veszpremzoo.hu

Amit csak tudni akarsz az állatkert világáról:
www.allatkertveszprem.hu, a Veszprémi Állatkert nem hivatalos honlapja.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddával búcsúzik a Coke Club - MTV Icon koncertsorozat

Siófok - Hatalmas sikere volt a Hungária és Demjén Ferenc előtt tisztelgő Coke Club – MTV Icon… Tovább olvasom