Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Megkóstoltuk - Ingyen osztják a meggyet Győrben és Mosonmagyaróváron

Több kamionnyi meggyet osztanak szét szombat délutánig Győrben és Mosonmagyaróváron is.

Fél kettőre mi is kimentünk a győri Budai utcába, a Likőrgyár elé. Nagyjából harminc ember várt az épület kerítésénél - további negyven-negyvenöt gyári dolgozó az udvarban -, hogy vihessen az ingyen meggyből.

Természetesen mi is kóstoltunk. Finom és zamatos gyümölcsöt hoztak, aki ott volt, biztos lehet abban, hogy minőségi terméket visznek haza. Több ezer adagot hoztak a szervezők így az fel sem merülhetett, hogy elfogy.

Az egyik idős néni miután megkapta a meggyet, az utca túloldalára sietett, és hangosan felkiabált szomszédjának, hogy jöjjön, nagyon finom a gyümölcs, és sokat adnak. A sorból is többször hallottuk, hogy arról beszélnek: milyen jól jön most a friss meggy.

Radák Kornélia a Rábaközi TÉSZ Szövetkezet elnöke úgy fogalmazott: mi nem kiöntjük a Parlament elé a meggyet, inkább odaadjuk az embereknek, tudjuk mennyire örülnek neki.

Lapunk úgy tudja a négy Győr-Moson-Sopron megyei helyszínen 4-5 ezet ember jutott ma ehhez a sokak szerint Európa egyik legfinomabb gyümlöcséhez.

Korábban:

Az idei alacsony felvásárlási ár miatt számos termelő gondolkodott azon a közelmúltban, hogy a meggyet a fákon hagyja, vagy egyszerűen a földre rázza. Azonban a gazdákat összefogó TÉSZ (Termelők Értékesítő Szövetkezete) ehelyett az ingyenes szétosztás mellett döntött. Így csütörtök reggeltől szombat délutánig 31 városban közel 100 helyszínen kínálnak szabadon elvihető terméket. Győr-Moson-Sopron megyében pénteken négy helyszínen: Mosonmagyaróváron a Rettig Hungary Kft. telephelyén (Kühne Ede tér) délután fél 1-től fél 3-ig, Győrben a Likőrgyár Zrt. telephelyén (Budai utca 7.) délután fél 2-től fél 3-ig, Csornán a Mártírok terén délelőtt 10 órától délig, míg Szilben délelőtt 9 órától 11 óráig kínáltak ingyen meggyet.

A FruitVeb szervezésében, a Fruitmarketing Kft. együttműködve a Meggyszövetséggel 100.000 adag száras meggyet oszt tálkában (ez körülbelül 20-25 dekagramm/adag) vagy mosott, meggyet 2 deciliteres pohárban. A helyszíneken egyébként az érdeklődők megismerhetik a meggy egészségügyi hatásait, betekintést nyerhetnek a meggytermesztés szépségeibe, valamint információs anyagokat vihetnek magukkal, melyek segítséget nyújtanak az egészséges életmódhoz.

Korábban a feldolgozók kereslet csökkenésére és felhalmozott készletekre hivatkozva 55 forintos áron akarták felvásárolni a gyümölcsöt. Ezért a termelőktől tiltakozásul napokon át nem kaptak meggyet a felvásárlók. Ennek hatására az összeg nagyjából a kétszeresére nőtt. Százforintos kilónkénti árban egyeztek meg, azonban ez elmarad a várt 140-180 forintos kilónkénti összegtől.

Hasznos gyógyszer

Egyik legnépszerűbb gyümölcsünk a legerősebb természetes vírusirtó, serkenti a szívműködést, tisztítja az ereket, segít az alvászavarok leküzdésében és javítja az emésztést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvégén pluszjáratokat indít a Balatonhoz a MÁV

Több, a hétvégi csúcsforgalomban a Balaton felé közlekedő járatot állított forgalomba a MÁV-Start, az első mentesítő vonatok péntek délután indulnak. Tovább olvasom