Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Mégis bűzlik: Ki vitt trágyát Csörötnekre?

Nem történt környezetszennyezés Csörötneken, ahol trágyát pakoltak le a település belterületén – és ezért kért vizsgálatot a PRONAS környezetvédő szervezet.

A szentgotthárdi civilek tájékoztatása szerint a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség kivizsgálta a bejelentést és azt állapították meg, hogy nem történt környezetszennyezés - közölte a Rádió 8 Körmend.

Arra azonban a hatóság sem kapott választ, hogy honnan érkezett a trágya a vasi faluba karácsonykor, és hova tűnt el hirtelen még szilveszter előtt. A PRONAS korábban azt közölte, hogy egy osztrák kamion szállította a trágyát.

A hatóság megállapítása szerint nem történt környezetszennyezés.  A trágyát betonozott felületre helyezték le, így az nem érintkezett a talajjal, abba nem tudott bemosódni. A bűzhatás is minimális volt. Megtudták azt is, hogy a trágya nem minősül veszélyes anyagnak vagy hulladéknak, s a telephely melletti mezőgazdasági ingatlanokon is végezhető trágyázási tevékenység.

Természetesen a megállapításokat mi is elfogadjuk, bár a bűzhatást mérsékelte, hogy a trágya a mínusz 5-10 fokon megfagyott. Amire igazából kíváncsiak voltunk, arra nem kaptunk választ: honnan érkezett a trágya, és hová tűnt el hirtelen december 30-án? A Felügyelőség nyilatkozattételre hívta fel a telephely tulajdonosát a fenti adatokkal kapcsolatban, választ azonban még nem kaptak - írja a pronas.hu

Józan paraszti ésszel: ki az az osztrák (esetleg olasz) gazda, aki a jó minőségű trágyáját egy osztrák fuvarozó céggel Magyarországra szállíttatja? Mi ebben az üzlet? Amennyiben tisztában voltak azzal, hogy a betonalapra való kirakodást nem büntetik, miért söpörték fel a vizsgálódás megkezdése után szinte azonnal a területet, s szállították el az anyagot? Volt-e a trágyában esetleg olyan vegyszer, antibiotikum, amit nem szabad beszántani?  Ha nincs a gyors fellépés, hány fordulóval hozták volna még a trutyit?

A pronas.hu internetes oldalon egyébként elérhető a teljes hatósági vizsgálati eredmény.

Olvasóink írták

  • 2. háté 2011. február 04. 15:55
    „Olvas, ne csak a képet nézd!

    Józan paraszti ésszel: ki az az osztrák (esetleg olasz) gazda, aki a jó minőségű trágyáját egy osztrák fuvarozó céggel Magyarországra szállíttatja? Mi ebben az üzlet? Amennyiben tisztában voltak azzal, hogy a betonalapra való kirakodást nem büntetik, miért söpörték fel a vizsgálódás megkezdése után szinte azonnal a területet, s szállították el az anyagot? Volt-e a trágyában esetleg olyan vegyszer, antibiotikum, amit nem szabad beszántani? Ha nincs a gyors fellépés, hány fordulóval hozták volna még a trutyit?”
  • 1. Madarász 2011. február 04. 15:18
    „Na igazán!
    Komolyan ezzel kell foglalkozni? Normálisak az ilyen emberek?! A trágya jót tesz a talajnak, szerintem ezt illik mindenkinek tudni, a műtrágya szórás talán jobb? Komolyan... ez már viccnek is jó...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részegen szlalomozott autójával a szombathelyi utcán

Elcsípték a járőrök azt a férfit, aki Suzuki típusú gépkocsijával szlalomozva közlekedett a Szent… Tovább olvasom