Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Meghirdetik a telephelyfejlesztési pályázatot a Nyugat-Dunántúlon

A telephelyfejlesztési pályázatot a jövő héten meghirdetik a Nyugat-Dunántúlon, a vállalkozások 10 és 100 millió forint között pályázhatnak - közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke az ülést követő sajtótájékoztatón szerdán, Győrött.

Manninger Jenő közölte azt is, hogy a balatoni turisztikai fejlesztéssel kapcsolatos pályázat kerete 1,5 milliárd forint, az összeg vállalkozásfejlesztési és kulturális célokat szolgál. A pályázati anyagot a fejlesztési ügynökség rövidesen összeállítja - tette hozzá az elnök. Jelenleg 9,9 milliárd forint pályázható európai uniós támogatásként a régióban az Új Széchenyi Terv keretében. A napokban jelent meg a helyi és a térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztését támogató pályázat két milliárd forintos keretösszeggel.

A felhívás szerint 20 és 300 millió forint közötti összeg nyerhető a vízkárokkal sújtott települések belterületének védelmét szolgáló fejlesztésekre. A pályázatok benyújtására június 30. és november 2. között van lehetőség.

A turisztikai szolgáltatások fejlesztésére 2,5 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre, az erre vonatkozó pályázatokat december 31-ig lehet benyújtani. Ugyanaz a beadási határideje a helyi és a térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek létrehozását, illetve fejlesztését szolgáló pályázati kiírásnak. A Nyugat-dunántúli régió településeit összekötő utak fejlesztésére 2,8 milliárd forint a keretösszeg, amelyre 2012 végéig lehet pályázni.

Kerékpárutak építésére az 500 millió forintos keretösszeg jövő év március végéig pályázható. Az egészségügyi rehabilitáció szolgáltatások fejlesztésére pályázók ez év szeptember végéig nyújthatják be projektjeiket.

Itt a keretösszeg 1,25 milliárd forint. A klaszterek támogatására irányuló vállalkozásfejlesztési program viszont már lezárult. Az idei év hátralévő részében várható még regionális pályázati kiírás egyebek között bölcsődék fejlesztésére, hulladéklerakók rekultivációjára, kistelepülések szennyvízkezelésére, továbbá alap-, és járóbeteg-ellátás fejlesztésére. A Nyugat-dunántúli Operatív Program 2007 és 2013 közötti 144,8 milliárd forintos forráskeretéből 123,8 milliárdot hirdettek meg mostanáig. A megkötött támogatási szerződések összege 76,5 milliárd forint, a kifizetett támogatás pedig 40,2 milliárd forint. Április végéig 145 projekt zárult le.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Békés demonstráció a Szent-Györgyiért

Szombathely közgyűlése a nevelési- és oktatási intézményrendszerének átalakítása során a… Tovább olvasom