Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

˝Megfojtom anyátokat˝ - ordította, majd a rendőrre is rátámadt

Öt-hét ezer forintot ajánlott fel az intézkedő rendőröknek egy soproni férfi, hogy ne vigyék be felesége bántalmazásáért.

Harcsa Attila kedden három év börtönt kapott, s ezzel – mondhatni – elégedett lehet, mert ha gyilkossági kísérlet miatt felel, akkor ennek többszörösére ítélhetik.

Megromlott házasság volt, amin a válás után nem enyhített a körülmény, hogy kétgyermekes pár továbbra is egy lakásban élt. A négy éves és hat éves kislány több konfliktust is végignézett már, de egyik sem volt olyan drámai, mint ez az ügy két évvel ezelőtt. A férfi nem törődött bele a válásba, egyik este faggatni kezdte távozni készülő feleségét, aki azt felelte: van valakije. Harcsa Attila indulatba jött. A nőt a fotelba lökte, s a kisgyerekeknek azt üvöltötte: búcsúzzatok el anyátoktól, mert megfojtom. Ezután valóban a feleség nyakát kezdte szorongatni, de szerencsére – a bizonyítok alapján önként – abbahagyta ezt az életveszélyes támadást. Utána még az asszony hasába öklözött, homlokát is megütötte, e közben az útjában lévő egyik kislány is kapott egy kisebb pofont. A nagyobbik gyerek a szomszédba rohant, ott próbálta meg elmutogatni, mit csinált az apja az anyukájával.

A feldúlt, erős fizikumú Harcsa Attila mindezt azzal tetézte, hogy a kiérkezett rendőrök egyikét mellkason és karon vágta dühében, majd a kocsiban öt-hét ezer forintot ajánlott fel nekik többször is, annak dacára, hogy ennek következményeire figyelmeztették.

A megyei bíróság korábban öt év börtönre ítélte életveszélyt okozó testi sértés kísérletéért, de most maga az ügyész vélekedett rá nézve kedvezőbben. Azt mondta: a nyak ellen még egy sebész se tudna olyan pontos támadást végezni, hogy a szándék az életveszélyre irányuljon, tehát vagy emberölési kísérletről vagy könnyű testi sértésről beszélünk.

Az ítélőtábla ezt osztotta: a hasat és fejet ért támadások miatt súlyos testi sértés kísérletéért – ítélte el Harcsa Attilát, aki e mellett a hivatalos személy elleni erőszak, vesztegetés és kiskorú veszélyeztetése miatt felel. Az ügyészség indítványozta korábban a szülői felügyeleti jog megvonását, ezt dr. Kovács Tamás tanácsa más törvényes útra terelte, mondván, hogy ez olyan következményeket magában hordozó, gyermekvédelmi kérdés, amiről egy büntetőtanács nem hozhat felelős döntést. Harcsa Attilát végül jogerősen három év börtönre ítélte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

IV. Kőszegi Országos Mazsorett Fesztivál - képriport

Hat város 14 mazsorett csapatának részvételével negyedszer rendezték meg Kőszegen az Országos… Tovább olvasom