Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Megfenyegettek egy cigány családot Vas megyében

˝Kinyírunk benneteket! A gyerekek vérét akarjuk! Cigányok itt nem maradhatnak!˝ - állítólag ezek a fenyegetések hangzottak el.

A megyei napilap csütörtökön azt írta, a család elköltözött a faluból. A rendőrség rongálás miatt indított eljárást, bűncselekményre utaló bejelentést nem kaptak.

A Vas Népének egy nevének elhallgatását kérő roma asszony azt mondta: ismeretlenek betörték a család házának ablakát, összetörték a kerítést és petárdákat robbantottak a ház előtt.

"Kinyírunk benneteket! A gyerekek vérét akarjuk! Cigányok itt nem maradhatnak! A cigányokat ki kell irtani! - idézték az újság hasábjain az állítólag hétvégén elhangzott fenyegetéseket.

A házban egy özvegyasszony lakott gyerekeivel, a támadás miatt elköltöztek a településről, most a nő testvérénél húzzák meg magukat.

Az asszony elmondása szerint egy a faluban élő, de Sárváron dolgozó rendőr kereste fel őket azzal, hogy eltűntek a dolgai és keresi a tolvajokat. A lopáshoz az asszony állítása szerint nem volt közük. Két nappal ezután kezdődtek az éjszakai zaklatások, hangzottak el a fenyegetések, történt a petárdázás és törték be az ablakot két alkalommal is.

A lap érdeklődésére Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölt, hogy: az ügyben rongálás szabálysértés miatt indított eljárást a Sárvári Rendőrkapitányság. A rendőri intézkedés során bűncselekményre vagy más szabálysértésre utaló adat, információ, bizonyíték eddig nem merült fel és nem érkezett. A rendőrség nem rendelkezik olyan bejelentéssel, információval, hogy a szabálysértési ügy károsultjai támadássorozat áldozatai lennének. A sértettek november 18-án magánindítványt terjesztettek elő a rendőri intézkedésben részt vett rendőr ellen, amelyet a rendőrség a nyomozó ügyészséghez továbbít.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. zakarias3 2013. november 24. 19:50
  „49.Egykutya mindkettő!”
 • 50. WeiseÖdenburg 2013. november 23. 09:09
  „"Tizenkét idős embert rabolt ki egy héttagú ercsi banda. A 18 és 31 év közötti férfiak különböző felállásban, összesen kilenc lakásba hatoltak be éjjelente."
  "Ároktői módszer! " " Rabolni időseket , kegyetlenkedve"!”
 • 49. kokolorbi 2013. november 22. 19:50
  „Most akkor cigány vagy roma. Jó lenne már eldönteni.
  "Kinyírunk benneteket! A gyerekek vérét akarjuk!" Ezek a szavak naponta elhangzanak a cigányok szájából, sőt még ennél fenyegetőbbek is, mégsem jelenik meg egyetlen egy cikk sem róla.”
 • 48. Pzoli 2013. november 22. 18:54
  „Nekem bizonyiték kell nem igéret!!!”
 • 47. Tumbanu 2013. november 22. 08:46
  „naponta több ezer magyar kapja meg ugyanezt a "fiataloktól" - mi ebben a nagy szám??? had érezzék ők is a törődést.”
 • 46. Madarász 2013. november 22. 08:18
  „24. Na ne viccelj! Láttál te már fehér bőrűt ok nélkül az utcán belekötni valakibe? Beiratkozhatnál valami esti iskolába, hogy legalább írni megtanulj... Amúgy az állítólagos "fenyegetés" stílusából egyértelmű, hogy mely etnikum használ ilyen szófordulatokat, tehát vagy maguk találták ki, vagy a fajtársaik voltak a fenyegetők.

  22. Na szép! Kár, hogy ezen kívül a lopás, rablás, gyilkosság, és egyéb erőszakos cselekedetek is a "kultúrájuk" része.

  26. Ott a 10 pont! :)”
 • 45. Acélvakond1 2013. november 22. 07:43
  „Engem megfenyegetett az egyik Magyarországon élő kisebbség egyik tagja, hogyha nem jól viselkedem, elveszthetem miatta a munkahelyemet, mert ő könnyen a helyemre léphet, a meglevő képzettségét és gyakorlati tapasztalatát, szorgos munkában eltöltött éveit figyelembe véve. Valamint tanácsokat kaptam tőle a helyes gyereknevelésre, háztartás rendben tartására, illedelmes viselkedésre vonatkozóan. Nagyon megijedtem, úgyhogy átgondolom az eddigi életemet, és igyekszem jobb emberré válni.

  Ja, már reggel van? Ideje felkelni. Ez csak egy rossz álom.”
 • 44. kisember1 2013. november 22. 06:09
  „Két gyerekemet megfenyegette két r. fiatal. Egy-egy súlyzóval akarták fejbekólintani a kislányaimat, akik menekülésre kényszerültek. Mindenki letojta a történteket, pedig naponta követték a lányaimat és naponta kértem segítséget. Bezzeg, ha őket éri fenyegetés, abból újságcikk lesz!”
 • 43. klotzild 2013. november 22. 04:43
  „állítólag ezek a fenyegetések hangzottak el. Tehát nem volt ilyen....”
 • 42. 1OOOmester 2013. november 21. 21:35
  „<moderálva>”
 • 41. astra1 2013. november 21. 21:31
  „24. VÁD 2013.11.21. 16:37

  Nagyon türelmesek. Különben Sziget már porrá égett volna....”
 • 40. Goldmund 2013. november 21. 20:24
  „"A rendőri intézkedés során bűncselekményre vagy más szabálysértésre utaló adat, információ, bizonyíték eddig nem merült fel és nem érkezett."

  Eszerint még betört ablak sem volt. Azt pedig - akármit gondol az intézkedő rendőr róluk - aligha merte volna letagadni, hiszen bárki láthatja.

  De az sajnos nagyon is életszerű, hogy loptak, utána ők cirkuszoltak, hogy zaklatják őket, majd panaszt tettek a rendőr ellen, aki a nyilvánvalóan valótlan állításukat nem támasztotta alá. Aztán elköltöztek és üldöztetésükre hivatkoznak.
  Bizonyára arra számítanak, hogy a falu vezetői majd sírva könyörögnek, hogy menjenek vissza, sőt hozzák az egész pereputtyukat is. De lehet, hogy csalatkoznak, és a falu vezetői otthonuk csöndes magányában pezsgőt bontanak elköltözésük örömére. :-))))”
 • 39. k2968 2013. november 21. 20:17
  „A cikkhez.Pár éve egy kicsi rábaközi faluban is történt hasonló.Ott is a beilleszkedni vágyó ,de rosszul nekikezdő kisebbség "fiataljai"csinálták a cirkuszt.Egy darabig türtek a falubeli magyar fiatalok.Egyszer elszakadt a cérna.Szót tett követett.Nemsokára egy másik faluban bukkantak fel az említett család tagjai.Azóta ott is megszaporodtak a kisebb értékre elkövetett gyerekcsínyek.Vajon miért ???”
 • 38. ekkenekepen 2013. november 21. 20:15
  „24. VÁD 2013.11.21. 16:37
  szakadok, ezek akkora határ hulladékok, hogy már neten keresztül is megérződik az ostobaságuk :D
  nem baj gazsika, készülhettek farpofa összeszorít mert mikor az utolsó magyar is elmenekült innen ti jöttök a bibsikkel szemben, elsöpörnek titeket a föld színéről is, én pedig akkor bocsátom majd meg minden bűnüket, sőt segíteni is fogok nekik...
  ha egyáltalán felfogod azzal a korcs agyaddal miről van szó de azt kétlem”
 • 37. ekkenekepen 2013. november 21. 20:10
  „drága firkászok, ugye ezt a cikket a humorosba akartátok elsütni csak véletlen valami jópofa gyerek betett helyette egy marék mórickás viccet és ennek a baromságnak már nem jutott hely?!”
 • 36. állampógár 2013. november 21. 19:10
  „24. Ez csúcs.Annyi van benned?”
 • 35. zakarias3 2013. november 21. 18:58
  „12.Rokonság!”
 • 34. Losba 2013. november 21. 18:40
  „28
  Pretorianus
  :)))))))”
 • 33. WeiseÖdenburg 2013. november 21. 18:11
  „24. VÁD 2013.11.21. 16:37
  Gondolom sokszor hallottad a bíró úrtól,hogy "Vádolom" a Btk.-ban ..... elkövetett bűncselekmény !
  Nem egészséges ilyet meghallani ! Különösen ha nem az áldozat,vagy a tanú szerepében kell tiszteletet tenni.
  Én megértem a problémádat és együtt érzésemről biztosíthatom a tanító nénidet. Szembesülni szegény léleknek a
  nem éppen az eredményes munkájával. Viszont,ha az otthonról hozott anyagból ezt sikerült kimunkálni,akkor nem az ő sikertelensége. Szeretném megkérdezni,hogy milyen fogalmat akartál kifejezni ezzel a szóval "magyarfok" ?
  Nem találom az értelmező szótárban.áruld el,talán nyelvújító vagy ? Az hogy milyen emberek kik ide írnak? Hát nem kell sokat gondolkodni! Képesek a magyar nyelv szabályai szerint írásban közölni gondolataikat. általában minden este szükségük van a zuhanyzásra! Képzeld még fogat is mosnak.A púdert csak a nők használják tisztálkodás után és diszkréten. Nagyon fontos,rendszeresen tiszta zoknit használnak és nem penetráns a közeg a zokni váltásakor.
  Nem több a fülük mint a foguk. A jogosítványért keményen tanulnak és vizsgát tesznek tudásukról,nem az Ecserin vásárolják. Vigyáznak az elektromossággal ezért ,szakembert kérnek a az árambekötésére. Az pedig az előírás szerint köti be a "villanytot". Hát ilyen emberek ezek a " magyarfok"”
 • 32. bazsifekete 2013. november 21. 17:58
  „http://www.deres.tv/20131121/rendorseg-elhazudna-felnemeten-raboltak-ki-brutalisan-ciganyok-egy-idos-nenit”
51 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pápai Hús: kifizették az első részletet

Megkapták a Pápai Hús 1913 Kft.-nek korábban beszállító sertéstartók a húscéggel szemben fennálló… Tovább olvasom