Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Megalakult a szombathelyi Weöres Sándor Színház szenátusa

Tizenkét illusztris tagból álló szenátus segíti vasárnaptól a szombathelyi Weöres Sándor Színház munkáját - jelentette be a testület alakuló ülése után tartott sajtótájékoztatón vasárnap este Jordán Tamás, a teátrum igazgatója.
Nagyon jól hangzik, hogy egy színháznak szenátusa van, de éppen a fellengzős elnevezés miatt felébredhet a gyanú, hogy itt egy tartalom nélküli buborékról van szó - mondta. A Weöres Sándor Színház azonban gyökeresen más működésre vállalkozik mint amelyet a vidéki színházaktól megszoktunk - fűzte hozzá.

Jordán Tamás elmondta, a színház szeretne lépést tartani azokkal a változásokkal, "melyek mindennapjainkat jellemzik, foglalkozik azokkal a problémákkal, mellyel az ország társadalma, művészete, kultúrája küzd, szeretne részt venni azokban a folyamatokban, melyek egy jobb jövőképet vizionálnak". Valljuk, hogy a színház nem csak előadások otthona, hanem a térség, "szellemi fellegvára", ahol események sora teszi lehetővé, hogy a polgárok egymással találkozzanak, eszmét cseréljenek, éljenek azokkal a lehetőségekkel, amelyek a civil társadalom megerősödését szolgálják - hangsúlyozta az igazgató. Jordán Tamás szerint ahhoz, hogy mindezek létrejöhessenek, szükség van a színház presztízsének növelésére.

A létrehozott szenátus tagjai pedig Szombathely, Vas megye megbecsült, rangos személyiségei, akiknek jelenléte és támogatása segíti az intézményt céljainak elérésében - szögezte le. A testület tagjai Brumbauer József, a BPW Hungária Kft. igazgatója, Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó tulajdonosa, Fejes Péter Veszprém megyei főügyész, Ipkovich György szocialista országgyűlési képviselő, Szombathely előző polgármestere, Puskás Tivadar országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP), Szombathely jelenlegi polgármestere, Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Kolbenheyer Ottó, a Madentko Klinika főtulajdonosa, Kondor János, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke, Nagy Lajos, a Markusovszky Kórház vezérigazgatója, Németh József, az OTP Bank regionális igazgatója, V. Német Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, valamint Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dokumentumfilmet készítenek iskolájuk bezárásáról a diákok

A szombathelyi Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola megszüntetéséről szóló dokumentumfilmben a tanárok mellett a diákok is beszélnek az önkormányzat döntéséről. Tovább olvasom