Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Meddig mehetünk a temetőkbe? Hol, mennyiért parkolhatunk?

Győrben, a nádorvárosi temetőben elektromos kisautó könnyíti meg az idősek közlekedését és a toalettet is felújították. Egyéb hasznos infók.
Győr

A győri köztemetők november 5-ig egységesen 7 és 20 óra között tartanak nyitva.

Az ünnep alatt a Nádorvárosi Köztemetőben és a Szabadi úti Új Köztemetőben 7 órától 11 óráig engedélyezett a gépkocsik behajtása a behajtási engedéllyel rendelkezők számára.

A távolból érkezőknek fontos, hogy ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap 10 és 16 óra között a helyszínen egyebek mellett sírhelyügyeket is tudnak intézni.

A viszonylag enyhe időnek köszönhetően a sírkertekben várhatóan működni fognak a kutak.

A Nádorvárosi Köztemetőben az ősz folyamán felújították a toalettet, kulturált körülmények fogadják a látogatókat.

A Győr-Szol Zrt. kezdeményezésére a mozgásukban korlátozott és idős látogatók érdekében november 1-jén és 2-án naponta 11 órától 15 óráig idén is egy hatszemélyes, elektromos kisautó könnyíti meg a bejárattól távolabb lévő sírok megközelítését a Nádorvárosi Köztemetőben.

A főbejárat melletti ravatalozó előtti térről induló kocsi folyamatosan, körjárat szerűen közlekedik a temetőn belüli főbb utakon, a rászorulók az igényeik szerint szállhatnak arra fel és le.

A kegyeleti ünnepek alatt a rendőrség és a polgárőrség fokozott jelenléttel erősíti a temetők és környékük biztonságát, illetve segítik a járművek közlekedését. Kérik a temetőkbe látogatókat, hogy értéket – például: táskát, kulcscsomót, mobiltelefont – még rövid időre se hagyjanak a sírokon, a kutak mellett, illetve a parkoló autókban.


Sopron

A Szent Mihály-temető – a régi és az új sírkert – csütörtöktől vasárnapig reggel 7-től este 8-ig tart nyitva. Gépkocsival azonban csak csütörtökön és október 31-én, pénteken reggel 8-tól délután 5-ig lehet a sírok közelébe jutni, Mindenszentekkor és halottak napján tilos lesz a behajtás.

Az evangélikus temető kapui csütörtöktől egészen vasárnapig reggel 7 órától este 9-ig  lesznek nyitva. Autóval azonban nem szabad a temetőben közlekedni.

A sopronbánfalvi Hősi temető is csütörtök reggeltől 7-től este 9-ig lesz felkereshető.

A zsidó temető viszont csütörtökön, pénteken és vasárnap 10-14 óra között lesz nyitva, szombaton nem.


Mosonmagyaróvár

A téli nyitva tartástól eltérően (reggel fél 8-tól délután 5 óráig) október 31-től november 2-ig reggel 7 órától este 8 óráig látogathatunk a mosonmagyaróvári temetőkbe.

Kapuvár

A kapuvári Szent-Kereszt temető  pénteken, szombaton és vasárnap is reggel 7-től este 9 óráig tart nyitva.

Csorna

A csornai temetőkbe szombaton este 9 óráig, pénteken és vasárnap este 8-ig látogathatunk.

Hosszabb nyitvatartással készülnek a temetők
Hosszabb nyitvatartással készülnek a temetők

További tudnivalók november 1-jére Győrben

A Győr-Szol Zrt. hiba-és kárbejelentő vonala a 96/50-50-55-ös telefonszámon minden naptári napon 0-24 órában hívható.

November 1-jén a győri felszíni fizető parkoló hálózat beállói díjmentesen vehetőek igénybe, a Jókai és a Révai pakolóház díjazása változatlan.

November első napján a vásárcsarnok zárva tart.

A november 1-jei szombati piacot egy nappal hamarabb, október 31-én, pénteken tartják meg a Városréti piacon.

Az ünnepnapon minden, a Győr-Szol Zrt. által működtetett sportlétesítmény - Magyar Vilmos uszoda, Örkény utcai műfüves pálya, Bercsényi ligeti műfüves pálya, KRESZ Park, Dózsa pálya zárva tart. Barátság Sportpark: pályák és épület zárva, a park többi része, pl.: játszótér, erősítőgépek használhatóak.

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. működési területén a lakossági hulladékszállítás november 1-jén a többi naphoz hasonlóan változatlanul, a Hulladéknaptárban meghirdetett módon működik.

A győri és nem győri hulladékudvarok ugyanezen a napon egységesen zárva lesznek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A HD pornót nem adom - Az internetadó ellen tüntettek Szombathelyen

Szombathelyen a demonstráció egyik szónoka közölte: céljuk, hogy vidéken is megmutassák, az… Tovább olvasom