Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Másodszor is újraindult a vasúti forgalom Komáromban

Újraindult a vasúti forgalom a komáromi pályaudvaron pénteken 18 óra után - közölte Ádám Péter megyei katasztrófavédelmi ügyeletes.


20 óra 21 perc - Két egymást követő nap alatt összesen három vasúti tartálykocsiból észleltek szivárgást egy szerelvény vizsgálata során. Két kocsi miatt csütörtökön, míg a harmadik miatt pénteken kellett lezárni a vasúti forgalmat a Budapest-Hegyeshalom vonalon.
    
A pályaudvart lezárták, áramtalanították, a vagonokat pedig folyamatosan vízzel hűtötték, nehogy berobbanjanak. A tartálykocsik vegyi alapanyagot, sztirolt (UN-2055) tartalmaztak mindkét esetben - mondta Ádám Péter.
    
A katasztrófavédelem, a komáromi tűzoltók és a MÁV szakemberi jelenleg is dolgoznak a szabadba jutott anyag semlegesítésén. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedés nem szükséges - tudatta a megyei katasztrófavédelem.

18 óra 21 perc - Újabb tartálykocsiból szivárog a veszélyes anyag Komáromban

Ismét leállították a vasúti forgalmat a komáromi pályaudvaron péntek délután, mivel veszélyes anyag szivárgott egy tartálykocsiból.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, Komárom állomáson a tűzoltóság kérésére 16 óra 35 perctől, 18 óra 05 percig nem indíthatott, és nem fogadhatott vonatokat Komárom állomás.

Komárom-rendező pályaudvaron péntek délután a szerelvénynek egy másik kocsijánál is észlelték a szivárgást, ismét sztirol jutott a szabadba. 
A menetrend szerinti közlekedés, csak szombat hajnalra állhat helyre.

A katasztrófavédelem, a komáromi tűzoltók és a MÁV szakemberei dolgoznak a szivárgás megszüntetésén. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedés nem szükséges - tudatta a megyei katasztrófavédelem.

Korábban:

Átfejtették a szivárgó anyagot Komáromban

Két tartálykocsiból szivárgott vegyi alapanyag, sztirol (UN-2055) a komáromi vasútállomáson, ahol le kellett állítani csütörtök délután a vonatközlekedést - tájékoztatta Kálmán Sándor megyei katasztrófavédelmi ügyeletes pénteken az MTI-t.

A környezetre is veszélyes anyagot a szakemberek mindkét tartályból lefejtették a biztonságos szintig, így előbb egy nyomvonalon, majd csütörtök éjjel, 23.30-kor teljesen feloldották a vágányzárt.

Mint arról a portálunk is beszámolt, nem indított és nem fogadott vonatokat a komáromi vasútállomás csütörtök délutántól egy tartálykocsi szivárgása miatt. Az anyag biztonságos átfejtésének befejezéséig az említett szakaszon nem közlekedtek a vonatok, az utazókat Komárom és Almásfüzitő között autóbuszokkal szállították.

Olvasóink írták

 • 3. lezlidzsi 2011. augusztus 13. 11:53
  „Magyarul a Kisalföld tudósítása ismét valótlanságokat tartalmaz, de ezt már megszokhattuk...”
 • 2. lezlidzsi 2011. augusztus 12. 21:26
  „Az amit a komáromi állomás személyzete, és a forgalomirányítók ma műveltek, arra nincsenek szavak. Illetve vannak, de a moderátor belenyúlna. Röviden: 16:40-kor értünk Füzítőre Pest felől. A vonatot félreállították, majd a kalauznő tájékoztatott, hogy vonatpótló busz jön Győrből (!) 1 db (!), ami ingajáratban fogja átvinni mintegy 2 óra alatt az embereket Komáromba, ahonnan beforgatják a vonatokat Győrbe. Mivel ezt nem akartuk kivárni, felszálltunk a Vértes Volán komáromi buszára és hatkor Komáromban voltunk. De, noha 4 vonat állt az állomáson, egyet sem jutott eszükbe ezeknek az agydonoroknak visszafordítani Győr felé, így 8-ig nem indítottak vonatot Győrbe, megvárták, míg felszabadul a pálya Füzitő felől, és miután minden pesti vonat elment, hoztak át egy vonatot Füzitőről. (Közben a Győrből érkezett pótlóbusz üresen visszament Győrbe...) Eközben egy üres személyvonat végig az állomáson várakozott...Persze tájékoztatás csak a Pest felé menőknek volt. Mondjuk sokra nem mentek vele...
  Kértem Győrben egy kárbejelentőt, de a tartalma alapján sem a buszjegyet, sem a sima jegyet nem fogják megtéríteni, úgyhogy vsz. a fogyasztóvédelem lesz a következő lépcső.”
 • 1. poorman 2011. augusztus 12. 18:22
  „Igaz, hogy MTI hír, de azért Győr elég közel van Komáromhoz.
  Szerkesztőkém, nem tünt fel, hogy valami gáz van Almásfüzitő és Komárom között?????
  Vonatpótló buszok közlekednek!!! Vajon miért????
  Mi lenne ha tájékoztatnátok???? Végül is ez a munkátok vagy nem?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem szolgálta ki a fiatalkorút az italboltban, verekedés tört ki

Két társaság verekedett össze a répceszemerei italboltban, egy embert súlyos, életveszélyes… Tovább olvasom