Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Mária Út Pápa környékén

Megközdődött a Mária Út hosszútávú gyalogos zarándokútvonalának kiépítése Pápa térségében.
A Mária Út az ausztriai Máriacellt az erdélyi Csíksomlyóval köti össze, mintegy 1400 km hosszúságban, kárpát-medence fontos kegyhelyeit, épített és természeti értékeit érintve. Az út jelenleg kialakítás alatt áll, szabványos turistajelzések fogják kísérni, 20-25 km-ként ajánlott szálláshelyekkel.

A pápai Élő Rózsafüzér zarándoklat szervezői, valamint a pápai Bakonyerdő Vándorai Egyesület 2010. szeptember 3-4-én megalakították a Mária Út pápai önkénteseinek csoportját. Az elindulásban a Mária Út Egyesület munkatársai mellett az Ösvénytaposó Baráti Kör segítette őket, akik Nagytevelen a jelzésfestés rejtelmeibe vezették a
résztvevőket, felfestve egyúttal a környék első Mária Utas jelzéseit a településen.


A csoport felvállalta a Mária Út megszervezését és kijelölését Pápa környékén: a Bakonybél és Nagytevel között található Királykaputól Külsővatig, csaknem 50 km-es szakaszon.

A felvállalt út egy nagyobb része (Attyapuszta és Külsővat között) együtt halad egy másik hosszútávú gyalogos zarándokútvonallal, a Mátraverebély-Szentkutat Máriacellel összekötő Gyöngyök Útjával.

A szervezők várják további önkéntesek, segítők jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnak a Mária Út építésébe az adott szakaszon:

Bakonyerdő Vándorai Egyesület: Terebesi Ágota -
terebesi.agota@gmail.com, 20/433-4274 (délutáni-esti órákban)

Lampért Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

18 milliós bírság várható az adóellenőröktől

Közel tizennyolc millió forint bírság kiszabása várható az adóellenőrök nyári akciója alapján a… Tovább olvasom