Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Márciusban rendezik meg az első Pápai Filmfesztivált

12 napon át, 23 filmet, 51 előadásban tekinthetnek meg az érdeklődők.

Március 2-án kezdetét veszi az első Pápai Filmfesztivál, melynek keretében 12 napon át, 23 filmet, 51 előadásban tekinthetnek meg az érdeklődők. Elmondható, hogy „mozi láz" van Pápán. Master Image technikával zajlanak a 3D-s vetítések, így akár saját 3D-s szemüveggel is élvezhetők az előadások. Az ún. silverscreen típusú vásznat Angliából szállítják a pápai moziba.

A pápaiak ismét nagy sürgés-forgásra lehettek figyelmesek a a mozi háza táján. Gőzerővel zajlanak ugyanis a kivitelezési és előkészületi munkálatok a filmszínház márciusi nyitására. Napokon belül megérkezik a korszerű, digitális technikához elengedhetetlen, speciális vetítővászon. A régit ugyanis feltétlenül le kell cserélni, ezenkívül a vászon mögötti fal és mennyezet is renoválásra szorul. A mozi üzemeltetője elmondta, az új vetítővászon speciális, alacsony fényelnyelő képességű anyagból készült, amely sokkal élvezhetőbb, színtelítettebb, élesebb és színdúsabb képet eredményez. Az ún. silverscreen típusú vásznat Angliából szállítják a pápai moziba.Ezzel egy időben a nézőtér is megújul. Micsik Zoltán szerint a legfontosabb feladat a teremakusztika és az esztétika javítása, melyet speciális hangelnyelő anyagok és függönyök felhelyezésével érnek el. A mozi üzemeltető hozzátette, a jelenleg is korszerű hangtechnika nem változik, a minőséget a színpad elé helyezett szőnyeggel és a speciális függönyökkel javítják.

A premier filmeket egy digitális vetítőgép-rendszer sugározza márciustól. A berendezés három részből áll: kifejezetten mozitechnikára fejlesztett, nagylátószögű, tűéles képet sugárzó projektorból, a szerverből, amelyen a premier filmeket tárolják és a 3D vetítésre alkalmas technikából. Ez utóbbi tekintetében Micsik Zoltán leszögezte, a 3D-s filmeket kizárólag speciális szemüvegben lehet megtekinteni, amelyhez 200 forintos áron juthatnak hozzá a mozibarátok. Az üzemeltető hozzáfűzte, a pápai moziban is, akárcsak a környező városok filmszínházaiban ún. Master Image technikával zajlanak a 3D-s vetítések, így akár saját 3D-s szemüveggel is élévezhetők az előadások.

A moziban üzemelő büfé is illeszkedik a vetítésekhez. Természetesen kaphatók lesznek a mozizás sokak szerint elengedhetetlen kellékei, a pattogatott kukorica, a chips és az üdítők. Mindezt a premierfilmekhez illő, fényképes köntösbe bújtatva. Nagy durranással indul márciusban az újjászületett Petőfi Mozi, hiszen a megszépült intézmény két hét alatt több mint 20 filmmel és félszáz előadással várja a rajongókat.

- A fesztivál műsorának összeállításánál az volt a fő szempont, hogy minél újabb filmeket, minél változatosabban, minden korosztály igényeinek kielégítése mellett tudjunk műsorunkra tűzni. Lehetőleg minél többet, és törekedtünk a műfaji sokszínűségre is. A gyerekfilmektől kezdve a komolyabb hangvételű alkotásokon át a gengszterfilmekig, mindenki megtalálja a számára legérdekesebbet- mindezt 800 forintért.

Természetesen a fesztivál után is folyamatosak lesznek a vetítések. Az azonban biztos, hogy országos filmpremierekkel találkozhatunk, a vetítések pedig csütörtöktől szerdáig zajlanak.

Micsik Zoltán kiemelte, a Petőfi Mozi üzemeltetése tekintetében arra törekszik, hogy a mozizás újra, igazi közösségi élmény legyen Pápán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 nappal az iszapömlés előtt még minden rendben volt a helyszíni szemlén

Nem tapasztaltak rendellenességet zöldhatóság ellenőrei a helyszíni szemléken a tizenegy nappal később átszakadt X-es számú ajkai tározónál. Tovább olvasom