Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Már nem a Vegyépszer építi a 86-os főutat

Szerződést bontott a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) egy Vegyépszer vezette konzorciummal, amelyek feladata lett volna a 86-os főút Szombathely-Vát szakaszának felújítása és bővítése.

Szerződést bontott a NIF a NVE 86 Szombathely Konzorciummal, miután a konzorcium vezetője a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. nem teljesítette szerződésben vállalt kötelezettségeit a Szombathely-Vát útszakasz felújításával és bővítésével kapcsolatban – értesült a Gazdaság.hu. Információinkat a NIF Zrt. kérdésünkre megerősítette. Az állami sztrádaberuházó a válaszában leszögezte, hogy a konzorcium a vállalt kivitelezési munkák hét százalékát végezte el, aminek szerződés szerinti ellenértékét a NIF maradéktalanul ki is fizette a kivitelezőnek - írj az index.hu.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint a konzorcium kiesése után új közbeszerzési eljárást kell kiírni a munka befejezésére. Ez ismereteink szerint legalább féléves procedúra, bár elképzelhető, hogy a NIF-ben már a szerződésbontás előtt megkezdték az új tender előkészítését, ami felgyorsíthatja a folyamatot. Ezzel együtt a NIF most a projekt 2013 év végi befejezését tartja lehetségesnek, holott az eredeti határidő idén június vége volt. Ennek tarthatatlansága már a tavalyi nagy esőzések után látszott, hiszen a kivitelezők a felázott talaj miatt sokszor meg sem tudták közelíteni a munkaterületet.

A teljs írás>>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílik az Iseum Szombathelyen

Előzetes bejelentés nélkül is látogatható lesz az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház. Tovább olvasom