Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Már 248 házat kell elbontani Devecserben, 69-en új értékbecslőt kér

A korábban bejelentett 225 helyett 248 ingatlant kell elbontani Devecserben; 69 család nem fogadta el az értékbecslést.

Muhoray Árpád elmondta: az iszapömlésben megsérült 275 devecseri ingatlan értékbecslését a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara csoportja végezte a Belügyminisztérium megbízásából, és összeállította a házakról a tulajdoni lapot és fényképet is tartalmazó értékbecslési adatlapokat. A központ jogi munkacsoportjával történt egyeztetéseken 69 család nem fogadta el a megállapított árat, az ő ingatlanjaikat a szakértők újra felmérik.

Az ingatlanszakértők sok helyen tisztázatlan tulajdonviszonyokkal és pontatlan földhivatali bejegyzésekkel találkoztak, a helyrajzi számok pontosítása után az elbontandó ingatlanok száma 225-ről 248-ra nőtt - mondta Muhoray Árpád.

Arról is tájékoztatott, hogy a jogi munkacsoport szerdáig 230 devecseri károsulttal egyeztetett, közülük 36-an új építésű házba költöznének, 37 család használt lakás vásárlását kérte, a többség azonban még nem döntött.

A három érintett településen - Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen - összesen 284 házat kell lebontani, a tulajdonosok közül eddig 51 család jelezte, hogy az újonnan épülő lakóparkba költözne.

A parancsnok tájékoztatása szerint a Kolontáron épülő kettes gát készültsége negyvenszázalékos, a hatvan méter hosszú résfala elkészült. Az időjárástól is függ, hogy mikor készülhet el a másfél kilométer hosszú védmű. A héten a gát további 320 méteres szakaszán végeztek a betonozással, és újabb 120 méteren kiásták a beton alapjául szolgáló árkot. A tervezett gát északi végénél 150 méter hosszan megemelték a kavicságyat.

A devecseri kastélypark mentesítésén és a somlóvásárhelyi telkek megtisztításán továbbra is csaknem háromszáz ember dolgozik 214 technikai eszköz és munkagép segítségével - mondta Muhoray Árpád.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugat-dunántúli régió - 39 milliárd forint gazdaság-, turizmus és önkormányzatok fejlesztésére

Mintegy 39 milliárd forint áll rendelkezésre 2011-2013 között a Nyugat-dunántúli Operatív Program… Tovább olvasom