Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Május 1-én nyit a Balaton!

Már májustól sok-sok programmal várja a Balaton a vendégeket. Kattintson a részletes programokért!
"

Balatoni programok

IV. Boldog Békeidők Hévíze
2014. április 30. - 2014. május 04. - Hévíz 

Április 30. (szerda)
14:00 – 16:00 Testvérvárosok kulturális bemutatója
17:00 A tündérrózsák tava – Játékszín Társulat, Hévíz
19:00 Group ’n Swing koncert

Május 1. (csütörtök)
11 óra Városnapi ünnepség – helyszín: Városháza tér
15:00 Madame Buvary – romantikus, kosztümös gála
17:00 Micheller Myrtill és a Swinguistique sanzon estje
20:00 Deep Forest koncert

Május 2. (péntek)
15:00 Békeidőbeli jelmezes felvonulás
Gyülekező: Tourinform iroda előtt
Útvonal: Tourinform iroda, dr. Moll tér, Festetics tér, Schulhof sétány, Deák tér
Közreműködik: Happy Dixieland Band
17.00 Il Coro Lirico Bresciano „G. Verdi" – olaszországi kórus műsora
20:00 Rítus – a Szegedi Kortárs Balett előadása

Május 3. (szombat)
17:00 Roppantós Táncegyüttes Ősroppanás c. műsora
19:00 „Hej barátom ..." - a Vujicsics együttes koncertje, vendég: Szörényi Levente

Május 4. (vasárnap)
17:00 Zenei kalandozás a múlt században - Divertimento Band
19:00 Verdi’n the mood! – Classic Club Singers

Csirke-Csülök fesztivál
2014. május 02. - 2014. május 03. - Nagyvázsony 
 
Csirke-Csülök fesztivál a Kinizsi Várnál. Fellépők: Berecz András, Cimbaliband, Szelindek
Kézműves kirakodó vásár, korabeli mesterségek bemutatása, népi fajátékok, szalma vár. Korabeli fegyverek bemutatója.  Íjászkodás, pónilovazás, érmeverés, viaszpecsét nyomás. Vár környékén lévő programok ingyenesek, a várban lévő programokra 2000 ft/fő a belépő.

MELGES 24 Európa Bajnokság
2014. május 02. - 2014. május 09. - Balatonfüred 

Balaton Boat XV. Nemzetközi Vízisport- és Szabadidő Kiállítás
2014. május 02. - 2014. május 04. - Balatonlelle 

Balatoni Hajózási Zrt. Nyílt nap - Road Show
2014. május 02. - 2014. május 04. - Balatonlelle 

2014. május 10.  Siófok
2014. május 11.  Balatonfüred
2014. május 24. Keszthely
2014. május 31. Badacsony 
2014. június 01. Fonyód

XXIII. Jókai Napok és bablevesfőző verseny
2014. május 03. - 2014. május 04. - Balatonfüred

E hagyományos rendezvénysorozattal a magyar irodalom egyik kiemelkedő alakjára, a városunkhoz több szállal kötődő Jókai Mórra emlékezünk, aki itteni villájában írta az Aranyember c. regényét. A villa ma emlékmúzeum. A programok között megtalálható irodalmi est és matiné, könyvbemutató, könyvvásár, kiállítás. A rendezvény érdekessége a Jókai bableves főző verseny a Koloska völgyben, ahol tavaly kb. 60 db 3 fős csapat főzte bográcsban a finom ételt. Főzés közben a felállított színpadon különböző programok szórakoztatják a közönséget.

XV. Balatonkör 
2014. május 03. - Balatonföldvár 

A túra immár hagyományosan a balatonföldvári Keleti strandról indul. Idén a megszokottnál egy kicsit később, május első szombatján.
A ""hosszú hétvégén"", május 2-án pénteken már várjuk a helyszíni nevezőket, május 3-án, szombaton pedig útjukra indulnak a túrák - négy távon is.
Újdonság, hogy a 15. alkalommal a 15 évnél fiatalabbak ingyen nevezhetnek minden távra. Az egész táv teljesítését nekik a Balaton Kiskör esetében javasoljuk.

XI. Országos Feng Shui és Ezoterikus Találkozó
2014. május 10. - 2014. május 11. - Fonyód
  
A Feng Shui Galéria által szervezett találkozón országosan ismert és elismert ezoterikus és feng shui szakemberek előadásai, bemutatók lesznek láthatók, hallhatók, amelyeket különböző szórakoztató kísérőprogramok színesítenek.

BORTRIATLON rendezvénysorozat keretében: Szürkebarát túra
2014. május 17. - 2014. május 18. - Badacsony 

A badacsonyi borászok példaértékű összefogásának eredményeként megszületett a BORTRIATLON rendezvénysorozat, mely 2014-ben is folytatódik. A rendezvény keretében 3 „bortúrával", 3 hónap - 3 hétvégéjére hívják a kalandra vágyókat. Szeretettel várnak minden kedves Borbarátot május 17-18. között a Szürkebarát túrára; június 8-9. között a Kéknyelű túra; október 11-12. között pedig a Rizling Vakációra. E 3 rendezvény alkalmával a borospincék mélyén, hamisíthatatlan környezetben, a boros gazdák rejtett kincsei mellett megismerheti az igazi badacsonyi Szürkebarátot, a Kéknyelűt és az Olaszrizlinget. A pincékben egész hétvégén borkóstolókkal és kulturális programokkal várják a látogatókat. Az útiterv és a régiós buszjárat biztosítva van, nincs más teendője keljen útra és hozza a barátait is!  A rendezvényekhez játék is párosul! Hódítsa meg a Tanúhegyeket! Vegyen részt a BORTRIATLON felfedezőúton és gyűjtsön össze minél több pecsétet. A pecsétet ott keresse, ahol a Szürkebarát, Kéknyelű és Olaszrizling bor lelőhelyeit találja. Amennyiben sikeresen rátalált a rejtekhelyekre, pecsételtessen és értékes nyeremények gazdája lehet. A pecsétgyűjtő füzetet kérje a pincészeteknél vagy töltse le a www.badacsony.com weboldalon.

Pörköltfőző és folklór Fesztivál
2014. május 30. - 2014. május 31. - Ábrahámhegy  
  
Szereti a jó pörkölteket, szórakoztató programokat, a jó hangulatot és táncmulatságokat?
Akkor jöjjön el a főzőversennyel egybekötött Pörkölt- és Folklór Fesztiválra Ábrahámhegyen, s kóstolja meg a pörköltkülönlegességeket.

Már májusban is érdemes néhány napra a Balatonra utazni. Mintegy 200 vendéglő, büfé, strand, múzeum, galéria és egyéb szolgáltató nyit ki már május 1-jén, hogy megmutassa a Balatonra már tavasszal is érdemes ellátogatni. Most persze jöhetne az újabb ellenérv: jó, hogy vannak programok, de miből fizessük ki ennek a néhány napos kiruccanásnak a költségeit?

Aki veszi a fáradságot és megnézi a www.nyitottbalaton.hu oldalt, az láthatja: nem csak a jacht- és a weekendház tulajdonosok engedhetik meg magunknak, hogy idén már májusban is „nyaraljanak" néhány napot. Ha ügyesek vagyunk, a portál segítségével összeállíthatunk magunknak egy olyan útitervet is, amelynek segítségével már párunkkal együtt 20000 forintból is megúszhatunk egy hároméjszakás kalandot. Ha valaki ügyesen tervezi meg utazását, akkor még a busz és vonatköltségeken is sokat spórolhat, mert ebben az időszakban jelentős kedvezményeket adnak a magyar tenger irányába tömegközlekedési eszközöket működtető cégek is.

Az a szerencsés, aki valamelyik közelebbi településről jön a partra, annak viszont még ennyit sem kell fizetni. A honlap szerint: részt vehet például az ingyenes parti aerobik órákon és a fantasztikus gyalogtúrákon, amiket egyébként is mindig ingyen kínálnak a magyar szállodák. (Valószínű, hogy ezért üresek gyakran a magyar hotelek, mert ilyen fantasztikus kedvezményeket kínálnak szerte az országban. ) De félretéve a tréfát, tényleg jó programok lesznek és sok ingyen! Ilyen például Balatonföldváron az az oknyomozós kalandtúra, amelynek keretében megismerkedhetünk a város nevezetességeivel, de megtudhatjuk, hogy ki ölte meg Heltai Károlyt.

Szeretettel várja minden kedves vendégét a felsőörsi majális is. Játékos sportvetélkedővel, kutyabemutatóval, játszóházzal, vidámparkkal, társasjáték-sarokkal, zenés délutánnal, csapolt sörrel, virslivel a '80-as évek hangulatát idézi meg a településen. Akik viszont fogyókúráznak, azoknak inkább azt ajánljuk, hogy menjenek végig a Szerelmesek kerékpáros túráján, amely Siófokról indul. Aki némi igényesebb kultúrát is szeretne magába szívni itt tartózkodása alatt, annak a füredi Keserű Ilona kiállítást ajánljuk. Itt már van belépő is, de aki egy kicsit is érdeklődik a kortárs festészet iránt, annak kihagyhatatlan élményben lehet része. Ha valaki a szépirodalom felé kacsingat, akkor XXIII. Jókai Napok idején érdemes a városba jönnie. E hagyományos rendezvénysorozattal a magyar irodalom egyik kiemelkedő alakjára, a Füredhez több szállal kötődő Jókai Mórra emlékeznek, aki itteni villájában írta az Aranyember c. regényét. Ezen a napon ki ne hagyjuk a klasszikus Jókai bablevest, amelyet számos vendéglőben ünnepi ebédként szolgálnak majd fel.

Egyre több cikk jelenik meg a Balatonról, a szakemberek újabb és újabb kampányokat eszelnek ki, hogy a térségbe csalogassák a vendégeket. „Régi dilemma: azért nem jönnek tavasszal a Balatonhoz, mert nincsenek nyitva a szolgáltatók, vagy fordítva, alig van kereslet ilyenkor a tó iránt, ezért nem éri meg a szolgáltatóknak a nyitva tartás. Úgy gondoltuk, egyszer próbáljuk ki, mi lenne, ha a Balaton-parti infrastruktúra teljes erejével működne már májusban is. Ezért a szövetséghez tartozó 17 balatoni település helyi turisztikai egyesületeit arra kérjük, szervezzék meg, hogy a szolgáltatók nyissanak ki májusban. Győzzék meg őket, hogy egy hónappal korábban nyissanak ki, nézzük meg, mennyi lesz így a vendég" - olvasható a balatonfured.hu oldalon, amelynek újságírója Hoffmann Henriket, a balatoni regionális TDM-szövetség elnökét kérdezte néhány nappal ezelőtt. Hasonlóan nyilatkozott a Somogyi Hírlapnak a szövetség alelnöke, Fekete Tamás is, aki szerint: Nem alszanak téli álmot a balatoni vendégvárók, hanem nagyon is aktívak. – Az idén minden korábbinál előbb, már május elsején „nyit" a Balaton, akkor kezdődik ugyanis és május 11-ig tart a regionális TDM-szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. által kezdeményezett Nyitott Balaton akció, melyhez már több mit 320 partner csatlakozott egységes programkínálattal.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villám csapott egy családi házba Lukácsházán

Zivatar volt Sopron-Szombathely térségében vasárnap délután. A villám is lecsapott. Tovább olvasom