Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

M85: megjelent az első szakaszra kiírt közbeszerzési eljárás

Megjelent az M85-ös út Enese–Csorna és Győr-Enese közötti szakasza, valamint a 85-ös főút Csorna elkerülő szakasz I. üteme építésére kiírt közbeszerzési eljárás.
17:30 - Megjelent az M85-ös út Enese–Csorna és Győr-Enese közötti szakasza, valamint a 85-ös főút Csorna elkerülő szakasz I. üteme építésére kiírt közbeszerzési eljárás - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő.

A Győr-Moson-Sopron megyei útszakasz csaknem 14 kilométer hosszan kétszer kétsávossá épül ki. A fejlesztés által gyorsul a Győr és Csorna közötti közlekedés, a környező községekben lakók utazási időben és távolságban szintén közelebb kerülnek a megyeszékhelyhez.

A Csorna elkerülő szakasz I. ütemében a város keleti elkerülését építik ki a keleti többszintű forgalmi csomóponttól, az út a Keszeg-ér mellett haladva éri majd el a majdani M85-M86 északi elválási csomópontot.

Ezután a nyomvonal kétszer három sávon halad tovább az M85-M86 déli elválási csomópontja felé, közben keresztezni fogja a Csorna-Pápa vasútvonalat is. Az M85-M86 déli elválási csomóponttól kétszer kétsávosként folytatódik az út dél (Szombathely) felé a Szilsárkánytól északra kiépítendő többszintű 86-os úti csomópontig (Csorna dél).
A munkálatok várhatóan 2013 első félévétől kezdődnek, a befejezés 2015 első félévének végére várható.

A fejlesztések az Új Széchenyi Terv, Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében valósulnak meg, 85 százalékban uniós, 15 százalékban hazai forrásból.

16:18 - Nyílt közbeszerzést írt ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF)Zrt. az M85 gyorsforgalmi út Pereszteg–Sopron-országhatár közötti szakasza megvalósíthatósági hatástanulmányának és kiegészítő környezetvédelmi dokumentációjának elkészítésére - a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az út hossza 24 kilométer, a munka becsült ellenértéke pedig nettó 148 millió forint.

Az ajánlattevőnek rendelkeznie kell referenciával 20 kilométer egybefüggő gyorsforgalmi útra vonatkozó megvalósíthatósági tanulmány készítéséről, továbbá legalább egy, szintén legalább 20 kilométeres egybefüggő, gyorsforgalmi útra vonatkozó környezetvédelmi és örökségvédelmi hatástanulmány készítéséről.

Az ajánlattételi határidő február 14. A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kínáló ajánlattevő lesz a nyertes. A munkát 18 hónap alatt kell elvégezni.

A projektet az EU a KözOP keretében támogatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy utasokkal teli busz - súlyos sérült

Felborult egy menetrend szerint közlekedő helyközi autóbusz Székesfehérvár és Pátka között szerda… Tovább olvasom