Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Lovagrendek találkoznak Sümegen

Lovagokat avatnak és új lelki vezetőt iktatnak be szombaton a nemzetközi lovagrendek találkozóján Sümegen.
 
A karitatív tevékenységet végző lovagrendek több mint tíz éve gyűlnek össze rendszeresen Sümegen. Idén két német, egy orosz és egy belga lovagrend mintegy 150 tagja érkezik a városba a Szent László Rend Egyesület meghívására - tájékoztatta Tisler Anna, a sümegi önkormányzat médiafelelőse szerdán az MTI-t.

A találkozón részt vesz a Szent Mihály Arkangyal, a Griff, a Teuton és a Livlandi Kardlovagok Rendje.

A lovagrendi világtalálkozó résztvevői szombaton 15 órakor díszegyenruhában megkoszorúzzák Szent László szobrát, majd négykor a Plébániatemplomban szentmise kezdődik, amelynek keretében lesz lovagavatás és beiktatják a Teuton Lovagrend új lelki vezetőjét, Fodor Józsefet, aki a nagyváradi érsekségről érkezik.

A karitatív lovagrendek több tonna tartós élelmiszert, bébiételt, használati tárgyakat osztottak ki korábban a térségben. Munkájukért a város kitüntető címeket adományoz, amit szombaton Rátosi Ferenc független polgármester ad át.

A lovagrendek részvételével nyújtják át azt a két motorkerékpárt is, amelyet az önkormányzat a polgárőrségnek vásárolt. Az elsősegélynyújtó felszereléssel és porral oltó készülékkel ellátott motorokat kiképzett polgárőrök fogják vezetni, ők így olyan helyeken is segítséget tudnak nyújtani, ahová más járművel nehezebb eljutni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

9ezer alatt a munkanélküliek száma Vas megyében

Vas megyében 9 ezer alá csökkent a regisztrált álláskeresők száma, áprilisban 8908 álláskeresőt… Tovább olvasom