Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Levendula, citromfű, rózsa terem a dombokon

Finomságok készülnek Győrságon, a Bugyenszki család gazdaságában. Szörpjeikhez, lekvárjaikhoz maguk termelik a rózsát, a levendulát, a gyógynövényeket. A családtagok úgy érzik, küldetést teljesítenek.

Győrságon készülnek a FinomSág kézműves szörpök. Bugyenszki Ferenc és családja szorgalmát dicsérik a termékek. 2013-ban lettek őstermelők, gyógynövény- és gyümölcsszörpöket, lekvárokat készítenek. Termékeiket száz százalékig természetes alapanyagokból állítják elő, színezéktől és adalékanyagoktól mentesen.

A maguk által is felállított magas minőségi követelményeknek tesznek eleget. Kézművestermékeikkel vásárokon, fesztiválokon jelennek meg, de viszonteladóknál is megtalálhatóak szörpjeik, lekvárjaik. Kínálatuk igencsak sokrétű: levendula- és rózsaszörp, citromfű-, körömvirág-, bodzavirág-, akác-, alma-, levendulás alma-, csipkebogyószörp. Levendula-, rózsa- és citromfűlekvár. „Cukrot nem fogyasztó vásárlóinkra is gondolva cukormentes steviával édesített termékeket is készítünk igény szerint – írják Bugyenszkiék bemutatkozó levelükben.

Bugyenszki Ferenc és családja szorgalmát dicsérik a termékek.
Bugyenszki Ferenc és családja szorgalmát dicsérik a termékek.

–Termékválasztékunk az igényeknek megfelelően folyamatosan bővül, idénygyümölcsökből szezonális termékeket is készítünk. Küldetésünk a saját termesztésű gyógynövényekből és gondosan megválogatott alapanyagokból előállított egészséges és természetes termékeink népszerűsítése. Azt szeretnénk, ha egyre többen törekednének az egészséges életmódra. Célunk, hogy meglévő és leendő fogyasztóink igényeinek és ízlésének maximális megfeleljünk. Ezért bővítjük a kínálatot. Nagyanyáink által tökéletesített, hagyományos befőzőtechnoló-
giákat alkalmazunk. Mi hiszünk abban, hogy a mesterséges adalékanyagoktól mentes, egészséges, magas minőségű élelmiszerekre igény van. Ahogy hagyományaink ápolására, tradicionális technoló-
giáink továbbörökítésére, valamint a hazai termékek választásával gazdaságunk támogatására is."

A győrsági termelők rózsás termékei, a FinomSág rózsaszörp és a rózsalekvár kizárólag természetes alapanyagokból készülnek. Az alapanyagot a gyógynövénykertjükben nevelt rózsák biztosítják. Levendulás készítményeikhez az uraság-hegyi kertben nevelik a gyógynövényeket, ahogy a citromfű is Bugyenszkiéknál terem.

A Kisalföld célja, hogy bemutassa a megjelenési területén tevékenykedő ős-és kistermelőket. Azok jelentkezését várjuk, akik nem nagyüzemi körülmények között dolgoznak, hanem házi, kézművesjelleggel tevékenykednek. Ők a piac@kisalfold.hu címen jelentkezhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenőriznek a határon: 160 euróba fájhat, ha nincs nálunk személyi

A magyar rendőrség ugyanis a bevándorlási hullám miatt főleg a határ menti régiókban fokozottan… Tovább olvasom