Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Leszerelik a jelzőket, ezért feljelentik a MÁV-ot

A Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést Völner Pál, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés fideszes elnöke, miután a birtokába került irat szerint a MÁV utasítást adott a szünetelő személyszállítási vonalakon a jelzőberendezések január 31-e utáni leszerelésére és olyan intézkedésekre, amelyek nehezítik a személyszállítás újraindítását.

A politikus erről csütörtökön sajtótájékoztatón beszélt Almásfüzitőn, a település elhagyatott és szétrombolt váróterme előtt.

"Mindazok, akik abban bíznak, hogy Veres János baráti köréhez hasonlóan itt fémgyűjtésről lesz szó, értékek megsemmisítéséről, leszereléséről, azoknak az illetékes rendőri szervek intézkedésével kell számolni" - jelentette ki Völner Pál, hozzátéve, hogy nem érti, miért nem tudtak még néhány hónapot várni az utasítással.

A közgyűlési elnök az MTI-kérdésére elmondta: a Fidesz kormányra kerülése után felül fogják vizsgálni a személyszállításból kizárt vonalakat és ahol az indokolt, újra fogják indítani a közlekedést. Komárom és Székesfehérvár között minden bizonnyal, remélhetőleg Almásfüzitő és Esztergom között is, de várhatóan nem a régi formában - tette hozzá.

Völner Pál ismeretlen személyek ellen tett feljelentést, azon dokumentum alapján, melyet a MÁV Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály bocsátott ki, "intézkedési terv a személyszállítási közszolgáltatásból kizárt vonalakra" tárgyában.

Olvasóink írták

 • 10. Baradlay 2010. január 17. 17:20
  „"greenie", inkabb urak mint elvtarsak!”
 • 9. miracle 2010. január 14. 18:36
  „Jegyzi bizony:
  http://www.origo.hu/itthon/20091018-fidesz-igeretek-a-2010es-valasztasuk-utanra.html”
 • 8. greenie 2010. január 14. 16:09
  „Remélem jegyzi valaki ezeket az ígéreteket, és majd júniusban számon is fogjuk kérni az urakon ezeket a választási ígéreteket. Tehát vagyonadó eltörlés, GYES visszaállítás, személyforgalom visszaállítása, stb stb. Nagyon sűrű első heteik lesznek az Uraknak, mivel ők szavahihető emberek, politikusok révén első és legfontosabb dolguknak tekintik a választási ígéretek azonnali teljesítését.”
 • 7. kefefejű 2010. január 14. 14:22
  „Ügyes húzás a MÁV-tól. Végre rájöttek, hogy érdemes előbb leszerelni azt, amit nem használnak, mintsem megvárni, hogy a cigányok lopják el... Végre egy értelmes gondolat.”
 • 6. Mankapunka 2010. január 14. 14:11
  „Itt is leszerlhetnék,fölöslegesen villog,erre akartam következtetni!”
 • 5. Mankapunka 2010. január 14. 14:09
  „Egész Almásfüzítőn egy átjárót ,ha használnak,a többinél látszik a vágányzár.Ezért jó végre,hogy nem 30-cal kell menni lakott területen mostmár a vasúti átjáróban.”
 • 4. miracle 2010. január 14. 13:35
  „Köze hozzá? Ha újraindul, majd lesz jelző.
  Ha nem jár vonat, minek a jelző, meg a kábel, azért hogy széthordják a népek?
  Nyilván teherforgalom sincs ott - mert jelző annak is kéne - tehát van egy vasútvonal, ahol nincs semmi, nyugodtan ugrálhatnak a feljelentéssel, semmilyen bíróság és hatóság nem fogja kijelenteni, hogy ahol csak az északi szél fúj kerestbe 2 sínszál fölött, ott kötelező dédelgetni a semmilyen célt nem szolgáló jelzőket.
  Fidesz PR fogás, most éppen pont ez jutott eszükbe, komolyabb nem volt?”
 • 3. lenk 2010. január 14. 12:48
  „"Veres János baráti köréhez hasonlóan itt fémgyűjtésről lesz szó..." Úgy veszem észre, megkezdődött az MSZP piszkos lejárató kampánya. Viktor előre megmondta!”
 • 2. egyolvasó 2010. január 14. 12:07
  „Agent! Az a baj, hogy nem a közúti-vasúti átkelők biztosítóberendezéseit bontják el, hanem a vasút saját biztosítóberendezéseit. Nélkülük lehetetlen vagy csak nagyon lassú vasúti közlekedés lehetséges. Magyarán a MÁV a gyors intézkedéssel azt akarja elérni, hogy semmi esély ne legyen a személyszállítás visszaállítására. Igaz, valószínű, hogy a Fidesz ígérete egy választási fogás és sajnos az is marad.”
 • 1. Agent 2010. január 14. 11:28
  „Ez érdekes, mert országszerte találni olyan karbantartott és működő jelzőberendezéseket vasúti átkelőkben, ahol már a síneket is felszedték az átkelő két oldalán, vagy éppen fák és bokrok nőnek a talpfák között.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittasan, késsel kergette a családját

Egy csákánydoroszlói férfi ittasan, késsel kergette a családját kedden éjjel. A kiérkező járőrök… Tovább olvasom