Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Kutatás- és gyártmányfejlesztő központ nyílik Szombathelyen

Kutatás- és gyártmányfejlesztő inkubátor központot nyit a közeljövőben Szombathelyen a Magyar-Kanadai Kereskedelmi Kamara - közölte Harrer Norbert a szervezet kutatás- és fejlesztési igazgatója csütörökön.

A 150 millió forintos költséggel, a volt Zrínyi Általános Iskola épületének átépítésével, a jövő év közepéig felépülő inkubátor központ célja, hogy segítse azokat a helyi kis- és középvállalkozókat, akik valamilyen technológia intenzív ágazatában tevékenykednek, vagy átlagon felül innovatívak - mondta.

Nem mindennapi módon kívánnak segítő kezet nyújtani a nyugat-dunántúli régióban dolgozó feltalálóknak, fejlesztőknek. Köztudott, hogy ma még számos akadályt kell leküzdeniük a kutatásfejlesztés területén tevékenykedőknek annak érdekében, hogy találmányukat "komolyan vegyék", azt szabadalomként bejegyeztessék, majd egyáltalán megindulhasson annak gyártása - fűzte hozzá az igazgató.

Mindehhez kevés az elhivatottság, a jó ötlet és a szerencse, a többi közt megfelelő szponzorációra, kapcsolati tőkére és marketingre is szükség van. Ebben kíván a régió kutatói számára támaszt nyújtani a Magyar-Kandai Kereskedelmi Kamara.

A szervezet az új szombathelyi inkubátor központtal egyrészt kedvezményes áron kíván helyet adni a kis- és középvállalkozóknak, másrészt támogató-szolgáltatóként szeretne melléjük állni. A jogi segítségnyújtástól kezdve a szabadalmi ügyvitelen és az üzleti terv készítésén át a nemzetközi piacra vitelig széleskörű az a paletta, melyben a magyar-kanadai kamara megfelelő hátteret teremthet a régió kutatóinak, fejlesztőinek.

Az egyik első lépésként "Valahol megállt" címmel kiállítást szerveznek Szombathelyen. Ennek keretében azokat a találmányokat, fejlesztéseket fogják bemutatni, melyek elakadtak, vagy tán megvalósultak, de céljukat nem érték el. Az egyedülállónak ígérkező kiállításra várják még a további jelentkezőket - tájékoztatott Harrer Norbert.

Kiemelte: ezen túlmenően kiemelt szerepet szánnak a térségben az idegen nyelvű kommunikáció fejlesztésére. A jó kereskedés egyik alapja a profi kommunikáció, éppen ezért nemzetközi kreditrendszerben interaktív kereskedelmi kommunikációs képzést indítanak angol és francia nyelven kanadai oktatókkal, instruktorokkal. A kiemelkedő eredménnyel végző hallgatókat négy hetes kereskedelmi asszisztensi munka várja Montrealban a kamaránál - közölte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább tart a balatoni személyhajózási szezon

A balatoni személyhajózási szezon hivatalosan a hét végén, október 2-án ér véget, de a jó időjárásra… Tovább olvasom