Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Közmunkások tisztítják a folyópartokat Vas és Zala megyében

Közmunkások tisztítják a folyópartokat Vas és Zala megyében: az Országos Közfoglalkoztatási Program keretében január végétől a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 384 közmunkást foglalkoztat egy éven át - jelentették be az igazgatóság szombathelyi központjában sajtótájékoztatón csütörtökön.

A közmunkások árvízvédelmi, belvízvédelmi létesítményeken, az igazgatóság kezelésében lévő állami tulajdonú vízfolyások mentén dolgoznak majd, megtisztítják a folyó- és patakpartokat, közreműködnek az árvízvédelmi és belvízvédelmi létesítmények karbantartásában - tájékoztatott Nádor István igazgató. A programra pályázati támogatásból összesen 485 millió forintot költenek, a közfoglalkoztatás keretében alkalmazott, korábban munkanélküli emberek minimálbért kapnak - fűzte hozzá. A közfoglalkoztatás a vízügyi munkák révén környezetvédelmi célokat is szolgál, hiszen a munkák kiterjednek a parlagfű elleni védekezésre és a hulladék eltávolítására is.

A közmunkások egy részét kisgépek - motorfűrész, motoros fűkasza - kezelésére is kiképezik, akik erről bizonyítványt is kapnak, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy később könnyebben találjanak munkát - mondta. A közmunka szervezését az igazgatósághoz tartozó szakmérnökök végzik, a foglalkoztatottak közvetlen irányítása pedig a gátőrökre hárul. A rátermett közmunkások segédgátőri képesítést is szerezhetnek. Nádor István a sajtótájékoztatón elmondta azt is: a közfoglalkoztatási programba bevont emberekkel már munkaszerződést kötöttek. Kétharmaduk Zala megyéből, egyharmaduk pedig Vas megyéből került ki, az elbírálásnál figyelembe vették az adott megyék munkanélküliségi mutatóit is. A program során a közmunkások a tervek szerint 8 millió négyzetméternyi területet kaszálnak majd le, 300 kilométernyi vízfolyás partját tisztítják meg a fölösleges cserjéktől, bokroktól és a szeméttől, valamint 50 hektárnyi erdőt gondoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokba kerülhet: sebességkorlátozó táblát loptak el születésnapi ajándékba

Az utcán leszerelt sebességkorlátozó táblával akarta meglepni 20. születésnapján barátját két… Tovább olvasom