Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Közmunkások a zalai kórházban

Összesen 11 embert foglalkoztat közmunkaprogram keretében négy hónapon át a Zala Megyei Kórház.

Az ápolás, a háttérszolgáltatások területén és egyes szakterületeken alkalmazzák a jelentkezőket - mondta el az első dolgozók munkába állása kapcsán kedden tartott zalaegerszegi sajtótájékoztatón az intézmény főigazgatója.

Csidei Irén kifejtette, hogy az elmúlt két évhez hasonlóan ezúttal is pályázott a kórház a közmunkaprogram folytatására, így 11 ember foglalkoztatására van lehetőségük. A mostani négy hónapos alkalmazás a pályázati keret miatt rövidebb időtartamú, mint a korábbi években, de legalább ebben az időszakban is munkához és jövedelemhez jutnak azok, akik hónapok vagy évek óta nem találnak állást.

A korábbi tapasztalatok szerint gyorsan beilleszkedtek a közmunkában foglalkoztatottak, értékes munkát végeztek, és akadt köztük olyan is, akit később állandó munkavállalóként tudtak alkalmazni. Az utóbbi időkben egyre kevesebb szakképzett munkavállaló jelentkezik az üres kórházi állásokra, de műszaki szakemberekre, betegkísérőkre, adminisztrátorokra is szükség van az intézményben - fogalmazta meg tapasztalatait a főigazgató.

Kovács Erzsébet, a kórház ápolási igazgatója elmondta: a hatórás foglalkoztatásban a szakképzettséget nem igénylő munkaterületeken 56 620, a szakképzettséget igénylő munkakörökben 72 600 forint a program keretében foglalkoztatottak bruttó bére. A 11 foglalkoztatott közül öten áprilisban kezdik el a munkát, hatan pedig májustól dolgoznak az egészségügyi intézményben.

Az új munkaerőből jut az adminisztrációra, a betegágyak mellé és a sürgősségi osztályra, de dolgoznak majd a nővérszállón, a higiéniai osztályon és a kertészet területén is. A munkába állókat több mint 50 jelentkező közül választották ki, van köztük diplomás és nyolc osztályt végzett dolgozó is.

Az ápolási igazgató felidézte, hogy legelőször három évvel ezelőtt vett részt a kórház a közmunkaprogramban, akkor közel 20 embert, tavaly pedig csaknem 10 dolgozót foglalkoztattak Zalaegerszegen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kortárstánc-fesztivál a veszprémi színházban

Kortárstánc-fesztivált rendez a Veszprémi Petőfi Színház a Latinovits-Bujtor Játékszínben… Tovább olvasom