Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Környezetvédelmi razziát tartottak a Bakonyban

Razziát szerveztek a Bakonyban a természetkárosítás, az orvvadászat és a falopás visszaszorítsa érdekében.
Razziát szerveztek a Bakonyban a természetkárosítás, az orvvadászat és a falopás visszaszorítsa érdekében szombaton, az akció során az ellenőrök ezúttal nem bukkantak jogsértésre - tájékoztatta Tengerdi Győző, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója az MTI-t.

A vezérigazgató elmondta: az elmúlt időszakban megszaporodtak az erdőben jogsértések, a területen engedély nélkül közlekedő gépkocsik, motorkerékpárok, quadok száma, valamint a tiltott agancsgyűjtés. Megjegyezte: az előző évben a Verga Zrt. területén az orvvadászatból és falopásból eredő kár meghaladta a 15 millió forintot. Tengerdi Győző tájékoztatása szerint a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. tízezer hektáros területének ellenőrzésébe mintegy 60 ember kapcsolódott be, több mint 30 gépjárművel. A vezérigazgató elmondta: ezúttal csendes volt az erdő, amit a legutóbbi razzia hatásának tulajdonítanak, akkor ugyanis több mint tíz esetben kellett intézkedniük.

Találtak viszont a területen egy szovjet gránátot, amelyet hamarosan ártalmatlanítani fognak a tűzszerészek - tette hozzá a cégvezető. A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága, a Magyar Honvédség, a Polgárőrség helyi szervezete, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt., valamint a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal.

Céljuk, hogy hatékonyabban ellenőrizzék a vadászati tevékenységet, visszaszorítsák a természetkárosítást, a falopásokat, az orvvadászatot, és az engedély nélküli technikai sportokat a környező erdőkben. Az év folyamán még számos, a mostanihoz hasonló razziát tartanak - jelezte Tengerdi Győző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VeszprémFest sztárokkal: Vaya Con Dios, a Brand New Heavies

VeszprémFest július 15. és 20. között, 11. alkalommal. Tovább olvasom