Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Kopott, láthatatlan zebrák: jelentse nekünk, ha veszélyes átkelőt lát!

Sok zebrának megkopott a felfestése, vagy azért balesetveszélyes, mert kivilágítatlan helyen van. Várjuk az olvasói észrevételeket a megyéből.

A kisalfold.hu-n egy listát készítünk a láthatatlan zebrákról, hogy felhívjuk a figyelmet, hol kellene újfrafesteni a csíkokat, jobban megvilágítani a gyalogátkelőket.

Számítunk olvasóink segítségére, az észrevételeket pedig eljuttatjuk az illetékeseknek.

Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette


Győr-Moson-Sopron megye bármelyik településéről várjuk a láthatatlan zebrákról szóló információt, képet a kisalfold.hu Facebook-oldalán, vagy a tudosito@kisalfold.hu e-mail címre. (A levél tárgya, kérjük, zebra legyen.)

Fokozott óvatosság

˝A hatályos KRESZ-előírások szerint a jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy adott esetben a gyalogos részére elsőbbségadási kötelezettségének maradéktalanul eleget tudjon tenni" – írta a kreszvaltozas.hu.

„A rendőrség néhány éve javaslatot tett a KRESZ módosítására, amely szerint kijelölt gyalogos-átkelőhelyet legfeljebb 30 kilométer/óra sebességgel lehessen megközelíteni abban az esetben, ha ott gyalogos várakozik áthaladásra. A javaslat nem ment át a jogalkotás megfelelő szintjein.˝

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy a torlódás az M1-esen, Hegyeshalom felé - balesetek

Az autópálya biatorbágyi lehajtójának közelében két baleset is történt, a sztrádán lépésben halad a… Tovább olvasom